Snart börjar allvaret. Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren. Men hur är statusen på landets elithästar? I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2022. Dagens stjärna: Swagger.

  • Häst: Valack, 6 år
  • Starter: 31
  • Segrar: 17
  • Rekord: 1.11,1
  • Intjänat: 1 118 000 kr
  • Hemmabana: Boden

Presentation: Swagger blev tvåa på listan över landets segerrikaste hästar 2021 med tio segrar och två andrapris på 14 starter. Sandra Erikssons affischnamn avslutade året med tre raka segrar och blir mycket spännande att följa i år. Totalt blev det tre segrar på V75 i fjol på fem starter.

Tränaren Sandra Eriksson svarar:

Hur känns hästen för dagen?

– Han känns jättefin. Det känns som att han tagit åt sig vinterträningen och han är glad nu när vi tagit av lite brodd.

När startar han nästa gång?

– Han gör årsdebut på måndag hemma i Boden, det är V64 och ett lopp över 2 640 meter och han startar med 40 meters tillägg. Det är klart att när man kör honom så tror man alltid chans. Han fått ett banjobb efter 1.23 på helt okej sätt för en månad sedan. Nu har bytt lite foder och gett honom mer energi och han ser piggare och piggare ut. Det ska bli kul att köra honom igen.

Vilka förhoppningar och mål har du inför säsongen?

– Jag hoppas att han ska vara fortsatt lika omtyckt och leverera fina insatser i år som i fjol. Men vi tar ett lopp i taget. Jag hoppas vi kan testa att spänna bågen lite om jag känner att han är med på noterna. Han är nybliven i silverdivisionen och har många lopp där, men med tanke på hur bra han var i fjol skulle det vara kul att testa honom mot tuffare hästar.

Till exempel?

– Sweden Cup finns ju… men egentligen jag vill inte gå ut med något. Vi får se helt enkelt.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75