Det är en hel del danska inslag i helgens V75 på Jägersro och en av tränarna som gör resan över sundet är Henrik Thomsen.

– De två jag startar på lördag har visat toppform en längre tid, säger han inför jackpotomgången som kan göra en ensam vinnare 50 miljoner kronor rikare.

Redan i den inledande avdelningen på V75 kan Henrik Thomsen få segerjubla. Där sitter han upp bakom egentränade Excuse Me (V75-1) som närmast kommer från en mycket fin insats på Jägersro. Från positionen som första häst i andraspår klädde hon mycket enkelt av ledande storfavoriten Woodbury Wine och gick undan till överlägsen seger.

– Jag var mycket imponerad av henne senast. När man kör sådana lopp och kommer till upploppet tänker man att det kan väl aldrig hålla det här, men hon var helt outstanding den dagen, säger Henrik Thomsen.

– Hon har plus- och minusdagar men jag tycker att hon har haft många plusdagar under en längre tid nu och inte gjort mig besviken någon gång.

Den här gången startar ekipaget med spår nio bakom bilen och även om det inte är något drömspår tror Henrik Thomsen att det ska gå bra.

– Hon skulle naturligtvis gynnas av framspår när hon har så hysteriskt form och det klart att jag hellre hade haft spår ett, två eller tre. Men jag tror inte att det ska vara något problem från start. Hon är normal och accepterar läget när hon kommer upp i ryggar.

Missvisande resultatrad
Nästa häst från stallet att kasta sig ut i hetluften är Lisa Lisieux (V75-4). Hon startar med spår två från 20 meters tillägg och Jörgen Sjunnesson får förtroendet i sulkyn.

– Det är voltstart och de svenska kuskarna är fantastiska. Jag värderar att de där 10-15 meterna som jag skulle tappa i starten inte går att ta igen och jag tror att Jörgen Sjunnesson gör det bättre från start än vad jag kan, säger Henrik Thomsen.

Lisa Lisieux har ingen smickrande resultatrad med en fyra, ett d och en nolla från sina senaste lopp, men enligt hennes tränare är hon riktigt bra för dagen.

– Hon verkar ha toppform. Senast hoppade hon bort en andraplats i V75 på Åby och gången för det var jag dåligt påläst och körde bort henne, men hästen gick en 12-tid från ”dödens” och det tycker jag var fantastiskt. Garderar man loppet på lördag med flera hästar tror jag att man ska ta med henne.

Ola Johansson, Kanal 75