Bergsåker

Bergsåker

Bergsåkers travbana är en av Sveriges största travbanor vilken man hittar i just Bergsåker som är en stadsdel i västra Sundsvall som vi återfinner i norra delen av landet, närmare bestämt i Västernorrland. Två namn att se upp lite extra med när det går travlopp på Bergsåker är Robert Bergh och Ulf Ohlsson som är två av travbanans mest framgångsrika. Tidigare fann man också giganten Åke Svanstedt här, men sedan början av 2000-talet så flyttade han sin verksamhet till Axevalla för att sedan under hösten 2013 lämna landet för att testa lyckan på andra sidan Atlanten i USA. Svanstedt blev champion på Bergsåker femton år i följd vilket är en mycket imponerande prestation.

Bergsåker travbana mäter likt de flesta av våra travbanor 1 000 meter i omkrets men upploppet är ett landets längre, det mäter fina 200 meter och och utslagsgivande vilket verkligen bjuder in köhästarna som får chansen att ta in på hästarna som sitter i den främre över hela upploppet. Vid 2 140 meters starten (publiksidan) så mäter banbredden 21,5 meter och vid starten för 1 640 meter så uppgår banbredden till 21,0 meter vilket är helt normalt i jämförelse till våra andra travbanor i landet. På Bergsåker finns inte någon vinklad startbilsvinge och inte heller open stretch.

Den enskilt största travtävlingen är Sundsvall Open Trot som arrangeras varje år i slutet av augusti, vilket också är Norrlands största årligen återkommande idrottsevenemang.

Fakta

 • Upplopp: 200 meter
 • Längd: 1 000 meter
 • Bredd 1 640 meter: 21,0 meter
 • Bredd 2 140 meter: 21,5 meter
 • Vinklad startbilsvinge: Nej
 • Open stretch: Nej
 • Bankod: (9)
 • Förkortning: (B)

7 Comments

 1. Hej Jag var på besök 5/1 -13 V-75 Inte för att vi Norrlänningar brukar klaga men att under så pass stora Tävlingar som V-75 borde väl kuskarna kunna Defilera i rätt nummerordning inte ett ända lopp under hela dagen kördes någon Defilering i rätt ordning är det inte för Publiken lägre ? Fast vilken publik är intresserad av att komma när till och med kuskarna resingerat ..suck

  Post a Reply
  • Hej!

   Det är onekligen dåligt av de aktiva att inte lyckas med detta. Nu var inte vi på plats men vi tar dig på dina ord. Defileringen ska ske i nummerordning om det inte har skett någon förändring i reglementet som vi är ovetande om.

   Hoppas du hade en trevlig dag på travet bortsett från detta debacle.

   Post a Reply
 2. Obehagligt med kroppsvisitation i insläppet på Bergsåker ok att ni KOLLAR väskor men tafsa är det verkligen lagligt?

  Post a Reply
 3. idag 09/11/17 diskades nr 4 utan anledning jag tycker att travet saknar legitimerade domare

  Post a Reply
 4. Bergsäker är en härlig travbana

  Post a Reply
  • Du kanske menar Bergsåker eller ska du anlita en expert på sprängning? Troligen var du bara ute efter att spamma, därav är din länk bortredigerad.

   Post a Reply
 5. Hei!
  Hvordan blir det mulig å kjøpe billetter til Sundsvall Open Trot for en trofast besøker fra Trondheim?

  Post a Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.