Who’s Who har skött vinterträningen utan anmärkning och nu även gått årets första banjobb på Solvalla.

– Vi körde ett 3 000-metersjobb med honom och han kändes fantastiskt fin, säger topptravarens tränare Pasi Aikio.

Who’s Who avslutade fjolårssäsongen redan i augusti efter att ha slutat trea i Sundsvall Open Trot. Dessförinnan hade han vunnit band annat miljonloppen Norrbottens Stora Pris och Hugo Åbergs Memorial.

– Han har fått mycket tung träning, något tyngre än tidigare, och han har tagit det bra. Det känns som att han med lite tur har ”snäppat upp sig” lite till. Det är väldigt spänstiga ben på honom i alla fall och det känns kanon, säger Pasi Aikio.

Solvallatränaren planerar att årsdebutera åttaåringen någon gång i mars-april. Betydligt tidigare än förra året då hästen gjorde sin första start i juli.

– Han ska betäcka samtidigt även det här året och man får lägga upp tävlingsplaneringen lite annorlunda då och inte starta lika mycket. Men jag kommer försöka få honom i toppform lite tidigare i år för det är många fina lopp här på försommaren.

Frågan alla traventusiaster ställer sig när kanonerna börjar röra på sig efter vinterträningen är om Elitloppet sista helgen i maj finns med i planerna?

– Nu har han visat att han kan springa över kort distans och tävlar han på den nivån som vi tror är det inte omöjligt med Elitloppet. Jag vill få honom i form tidigare i alla fall men han måste visa det på banan. Det är form som gäller när det är dags för Elitloppet.

Who’s Who vann Svenskt Travderby som fyraåring och totalt har han vunnit 20 av 41 lopp och tjänat närmare tolv miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75