Summit In Sight bjöd på en mersmakande årsdebut i aprilvädret på Eskilstuna. Daniel Redéns sexåring tog enkelt Jaguar Dream i en rask avslutning.

– Han var väldigt fin, kommenterade körande Örjan Kihlström som vann fem lopp under kvällen.

Hos Daniel Redén är det lätt att bli en i mängden. Trots att Summit In Sight tjänade över en halvmiljon under fjolåret tillhörde han långt ifrån frontfigurerna i det stjärnspäckade stallet. Men kanske kan 2022 bli året då USA-importen får sitt riktiga genombrott. Tisdagens årsdebut på Sundbyholmstravet lovade i alla fall gott.

Trots att tränaren själv beskrev hästen som ”rund om magen” i första starten sedan november så hade han inga problem att ta ner ledande och likaledes årsdebuterande Jaguar Dream i en speedduell över upploppet.

– Det är en jättetrevlig häst på alla sätt och vis. Han kändes jättefin i provstarten och även i loppet, kommenterade Örjan Kihlström sedan han styrt upp utanpå ledaren i början av slutvarvet.

Segertiden blev enkla 1.12,9/1 640 meter autostart och faktum är Redén/Kihlström skulle presentera en tre tiondelar snabbare vinnare när Illfindmywayhome blåste runt konkurrenterna i lägre klass.

Jackpot på torsdag
Det gjorde att V64 inleddes extremt favoritbetonat och var värt 66 kronor efter fyra avdelningar. Då slog formtränaren Nathalie Örtlund till igen. Förra veckans dubbelseger i Eskilstuna följdes nu upp av en praktfull skräll då Beowulf Play avväpnade sina konkurrenter från spår 12 till nästan 50 gånger pengarna.

– Folk tror väl inte att jag kan träna häst, jag brukar skrälla jämt när jag vinner, kommenterade Örtlund som ropade in hästen på internetauktion för 50 000 kronor för en månad sedan.

– Jag hade hand om hästen som treåring och då var han lika lovande som Beckham. När jag såg att han var till salu tog jag chansen. Nu har han blivit sig själv igen, konstaterade Örtlund efter segern värd 30 000 kronor.

Markus B Svedberg satte punkt för omgången genom att köra till spets med svärfar Ola Samuelssons Just Make It vilket drog upp utdelningen för sex rätt till 18 982 kronor.

Det hindrade inte värdet på fyra från att understiga jackpotgränsen vilket innebär att nästan en miljon kronor vandrar vidare till torsdagens V64 på Örebrotravet – där det bjuds högklassiga Breeders’ Crown-lopp med kriterievinnaren Francesco Zet i årsdebut från det nyuppväckta Redén-stallet.

Se även dagens V64 resultat tisdag 5 april 2022

Robin Johansson, Kanal 75