För några år sedan var han en följetong i V75 och radade upp segrar i Gulddivisionen. Nu är elvaårige Zenit Brick tillbaka som en vinnare efter mycket skadeproblem.

– Det här var riktigt kul. Han är en kompis som älskar att träna och tävla, sa tränaren Philip di Luca.

Det var i den inledande avdelningen på V64 under torsdagskvällen som Zenit Brick tog sin första seger på över ett år. Men under åren 2017 till 2019 radade han upp framgångar i travets elitserie och vann flera lopp i Gulddivisionen. Då i Timo Nurmos regi. Sedan har skadeproblem stoppat upp den nu elvaårige valacken som har tävlat sparsamt de senaste åren. Men den femfaldige miljonären har visat gryende form i vinter och i Örebro slog han till med en seger i snabbloppet.

Det blev en våldsam inledning där Mr Golden Quick försvarade ledningen och blev hårt uppvaktad av favoriten Ragazzo Da Sopra som Jorma Kontio pressade tufft med i ett halvvarv för att försöka få överta. Men det var kalla handen av Rikard N Skoglund bakom Mr Golden Quick som behöll täten men det kostade 1.07,5 första 500 metrarna.

Ragazzo Da Sopra kröp ner i rygg på ledaren samtidigt som Zenit Brick satt och gottade sig i tredje par utvändigt för Andreas Lövdal. Zenit Brick hade inga problem att avgöra över upploppet när Lövdal attackerade i spåren genom slutsvängen. Det var i princip åkande genom mål för Zenit Brick som vann på tiden 1.15,0/2100a. Förstapriset var 50 000 kronor. Mr Golden Quick höll starkt till andraplatsen och trea blev Ragazzo Da Sopra som spurtade bra när han väl kom loss.

Det blev favoritbetonat på V64 där sex rätt betalade 1300 kronor. Fem rätt gav 31 kronor och det blev ingen utdelning på fyra rätt och därmed jackpot på V64 under fredagskvällen som då avgörs i Boden.

Se även dagens V64 resultat torsdag 10 februari 2022

Michael Carlsson, Kanal 75