Söndagens GS75 kryddades av en jackpot och efter att tre skrällar korsat mållinjen först blev utdelningen hög. Två hästar i varje lopp blev lyckotaktiken för en kvinna i Jämtland som vann 593 045 kronor på ett system för 128 kronor.

– Jag har ofta sett den häst jag har bli förbisprungen på mållinjen. I söndags var det tvärtom, skrattar en mycket glad vinnare.

Den 50-åriga administratören från Jämtland fick upp travintresset efter att hon för några år sedan blev medbjuden som gäst till Östersundstravet. Efter det spelar hon regelbundet på de större spelformerna, men hon håller sig till en stram budget.

– Jag brukar hålla mig till två-tre spikar och sedan två-tre hästar i de övriga loppen. Det har varit nära storvinster flera gånger och min sambo har då sagt att jag inte ska plocka bort hästar, utan satsa lite mer. Men jag har fortsatt hållit mig till min budget, berättar vinnaren.

”Han kan trolla med hästar”
Hon har en tydlig taktik när hon väljer ut hästarna.

– Nu för tiden kollar jag mest på hästarnas härstamning, kusk och tränare. Den sammansättningen. Sedan brukar jag även plocka ut finska hästar som vunnit på huvudtravbanan Vermo samt italienare också. Jag red i unga år, men har lagt av med det. Men jag kan se på en häst om det finns ”power” i den, om det kommer att komma en bra prestation, förklarar vinnaren.

Favoritkusken Magnus A Djuse var nyckeln bakom söndagens succé då han avslutade omgången med att vinna de två sista loppen, bland annat med skrällen Dear Friend.

– Jag har fått ett stort förtroende för Magnus A Djuse. Han kan trolla med hästar. Om han kör brukar jag ta med honom.

Men den allra största skrällen kom i B-tränarloppet i GS75-4 där Come Along vann till endast 2 procent.

– Där kände jag inte alls igen kuskarna. Så jag satte streck för en häst som var favorit och en som var 0-1-procentare.

”Strök tvätt mellan loppen”
Söndagens tävlingar följdes via telefonen.

– Jag höll på med tvätten i söndags, men kollade hela tiden på mobilen. Jag strök tvätt mellan loppen, skrattar hon.

Vinstpengarna finns redan tydliga planer för.

– Det blir inget lyx utan vi håller på att renovera badrummet för att göra en relaxhörna så pengarna behövs till golvbetongen. Sedan ska jag även köpa ett glasräcke till altanen på fritidshuset. Dessutom har vi en ungdom som håller på att flytta hemifrån som kan behöva hjälp med lite förnödenheter.

Hon fortsätter:

– Med stigande el- och matpriser kändes det här extra skönt. Vinterns elpris på villan är redan betalt kan man säga.

Julia Björklund