Svante Ericsson reste till V64 på Romme med två hästar under fredagskvällen. Han blev hundraprocentig som tränare då både Jean P.Hill och Gordon Brodde var helt överlägsna. Därmed har Eskilstuna-tränaren fått en kanonstart på det nya året. Det var jackpot i fredagens V64 och favoriterna radade upp sig med ett undantag. Vi ska återkomma till det men börjar med Svante Ericssons prydliga dubbelseger som tränare.

Först ut var Jean P.Hill som i händerna på Jorma Kontio var helt överlägsen från ledningen. Samma segerrecept använde sig Petter Lundberg av när han skickade Gordon Brodde i ett huj till ledningen bakom bilen. Hästen var löpsugen värre och drog undan i ett friskt tempo framme i täten. Han varvade på 1.12,5 den här kyliga kvällen men det bekom inte Gordon Brodde det minsta. Vid upploppets början var det tack och hej till konkurrenterna och han försvann ifrån till en överlägsen seger. Vinnartiden skrevs till för årstiden finfina 1.12,5/1640a. Tränaren Svante Ericsson har fått en kanonstart på det nya året och efter att han tog över Hans-Owe Sundbergs gamla träningsanläggning Taxinge i Nykvarn. Svantes hästar har vunnit fyra lopp på tio starter i år, och under lördagen har han en favorit på V75 i Phoenix Photo som ska ha bra chans.

En tränare som också har inlett det nya året starkt är Oskar j Andersson. Han är numera Eskilstuna-tränare och tog sin tredje årsseger när han åkte till sin gamla hemmabana Romme med en häst och blev hundraprocentig även han. Det var Adlon Amok som var helt överlägsen i V64-inledningen.

Nyförvärv imponerade stort
Jimmy Dahlman har endast tre hästar på sin träningslista och han har börjat det nya året lovande. Fyra starter i år har resulterat i två segrar och nyförvärvet Sanibel var verkligen iordningställd så det hette duga. Hon bara blåste runt konkurrenterna via fjärdespår i sista sväng efter att ha suttit sist i fjärde par utvändigt. Jimmy Dahlman satt åkandes över upploppet när stoet spurtade sylvasst och säkert fångande in ledande favoriten Snowy Me.

Omgångens skräll stod Sör Tinder för tillsammans med sin tränare, kusk, ägare och uppfödare Rose-Marie Söderlund. Sör Tinder följde med i rygg på Jorma Kontio och Guld Vitus när denne attackerade på slutvarvet. Han var gått gåendes ute i spåren när han plötsligt tappade rytmen och galopperade i sista sväng. Sör Tinder ställde sig snabbt och kunde komma tillbaka och vinna ändå i imponerande stil.

Sex rätt på V64 gav 6 581 kronor. Fem rätt betalade 34 kronor och det blev ingen utdelning på fyra rätt. Därmed blir det på nytt jackpot på V64 på måndag och då är det Bergsåker som är värd för miljonspelet.

Se även dagens V64 resultat fredag 28 januari 2022

Michael Carlsson, Kanal 75