I somras höll From The Mine på att drunkna när han skenade ut i djupt vatten. På torsdagskvällen var han tillbaka som en vinnare igen och imponerade stort.

– Det är inte sant. Jag har alltid drömt om Sweden Cup och hoppas innerligt att vi kan få vara med, sa hästens tränare Catarina Norqvist.

Få hästar är så startsnabba som From The Mine och han tog sig till ledningen på några steg. Mats E Djuse valde att hålla ett bra tempo och i sista sväng var det bara Summer Sight som såg ut att utmana. From The Mine ger sig ogärna i ledningen och avvisade även snabbt avslutande Jaguar Dreams spurt.

– Han är verkligen tillbaka. Jag hade väl velat dämpa lite mer för att vara optimalt. Det kändes ändå inte kört och vi behövde inte lägga någon extrem speed från start. Det var aldrig riktigt dämpat och hästen svarade väldigt bra och gick undan och det var skönt. Han borde väl få vara med i Sweden Cup, sa Mats E Djuse.

Obesegrad hos Wäjersten
L.A.Boko går från klarhet till klarhet och är alltjämnt obesegrad efter fyra starter för Daniel Wäjersten. Martin Malmqvist ville till ledningen med Ego Sisu och kom dit efter snabba första 500 meter. Tempo var fortsatt högt och L.A.Boko fick den otacksamma positionen utvändigt ledaren. Nu spelade det mindre roll för mitt på upploppet kopplade han greppet på ledaren och vann lätt.

– Han vill verkligen vinna. Jag var inte jättenöjd att hamna utvändigt, men det är en väldigt bra häst, sa Bergsåkerstränaren.

Riktigt bra var också italienska Cobra, tränad av Alessando Gocciadoro. Hästen uppträdde märkligt och sprang på tvären hela loppet och körande Andreas Lövdal fick plocka fram hela sin körkonst. Cobra visade fart i massor och kördes till ledningen efter 700 meter och höll sedan undan till en säker seger.

– Jag är glad att det är över. Det var lite märkligt och tur att jag inte hade en häst utvändigt. Jag hade hur mycket som helst att köra med, men kunde inte ge efter någonting, sa Andreas Lövdal.

Enkelt för Månlykke A.M.
Omgångens jättefavorit Månlykke A.M. höll för trycket, men Bellfaks vägrade att ge sig frivilligt. Jan-Olov Persson körde tidigt till ledningen med Bellfaks samtidigt som Månlykke A.M. och Gunnar Melander satt placerad som tvåa i andraspår. I sista sväng var det bara två hästar det handlade om och Månlykke A.M. sög sig allt närmare en tapper Bellfaks som fick ge sig 100 meter före mål.

– I dag fick vi ett jättefint lopp och fick bara köra i rygg och inte köra från start. Inte förrän 100 kvar så behövde jag be honom. Jag kände att jag hade allt under kontroll. Normalt sett har han en pollett kvar när han inte behöver brukas. Vi ska fara till Umeå om en månad och sedan får vi se om det blir Elitkampen, sa Gunnar Melander.

Dubbel för Markus B Svedberg
Framgångarna fortsätter för Markus B Svedberg som kunde räkna i en dubbelseger. Ulf Ohlsson körde Certainly som hade långt fram till ledande Franklin Zet som fått bestämma i ledningen. I sista sväng fick Ulf Ohlsson ordentlig snurr Certainly som lyckades fånga in ledaren i sista stegen.

– När jag såg runt sista sväng när han hade tussarna kvar så kändes det bra samtidigt som det aldrig känns bra när Örjan Kihlström sitter och lullar i ledningen. När dom sa Certainlys namn så förstod jag att han ryckt tussarna och då händer det grejer, sa Markus B Svedberg.

Claes Sjöström ersatte avstängde Svedberg bakom Weather Chart som hamnade utvändigt ledaren, men var ändå starkast över upploppet.

– Det kändes väldigt bra det här. Jag fick köra honom några gånger förra året och han visade bra takter redan då. Nu med några månaders tävlingspaus kändes han riktigt löpsugen, sa Claes Sjöström.

Skräll i Påskägget
I Påskägget med 150 000 kronor i förstapris skrällde det till rejält. Hemmatränaren Oskar Kylin Blom körde ett perfekt lopp med Staro Onyuormarks. Snabbt till ledningen, släppte till favoriten Cala Mayor De B. som drog i ett jämnt tempo. Staro Onyourmarks såg peppad ut i sista sväng och fick tag på ledaren meterna innan mål.

– Det blev precis som jag räknat ut det i badkaret. Hon kan så mycket och jag hoppas att hon släpper till ännu mer, sa Oskar Kylin Blom.

Sju rätt betalar 19 791 kronor, sex rätt 163 kronor och fem rätt 18 kronor. Gävletravet inledde Påskhelgens Spring Race med V75 i fyra dagar. I morgon avgörs V75 på Färjestad, på lördag avgörs tävlingarna på Klosterskogen i Norge och Romme avslutar på söndag med multijackpot.

Se även dagens V75 resultat torsdag 14 april 2022

Joakim Brundin, Kanal 75