Overklig syskondubbel för Mia Wahlberg. Syskonen Xerxes Millpond och Zenith Millpond inramade GS75.

– Det är fantastiskt, det är overkligt, säger tränaren, Solvalla-amatören Mia Wahlberg.

Mia Wahlberg har två hästar på sin träningslista och båda startade på Sundbyholmstravet i Eskilstuna på söndagen. Och vilken succé det blev. Syskonen Xerxes Millpond och Zenith Millpond inramade GS75 tillsammans med kusken Jorma Kontio. Storebror Xerxes Millpond imponerade i GS75-1 och han var rejäl efter att ha klivit fram utvändigt ledaren dryga 1 300 meter från mål och gjorde grovjobbet själv. Lillasyster Zenith Millpond dominerade GS75-7 från ledningen.

– Det blev mycket enkelt, hon var snabb ut och kändes jättefin. Båda var bra, sa Jorma Kontio efter dubbelsegern.

Tränaren Mia Wahlberg var så klart jätteglad efter två segrar samma dag.

– Det är inte varje dag, inte varje decennium heller. Det är fantastiskt, det är overkligt. Båda kommer från dåliga prestationer i sista starten. Man räknar inte komma hem med två vinster, absolut inte.

Hög utdelning på sju rätt
Favoriterna hade en tung söndag och endast Estrella Diamante höll för favorittrycket när hon var överlägsen från spets tillsammans med Kim Eriksson i GS75-6. Göran B Andersson tränar. Söndagens största överraskning kom i GS75-2 där 50-oddsaren Rose Of The Year skrällde från rygg ledaren tillsammans med Petter Karlsson. Philip Spelling tränar vinnaren som fick fritt när det löste sig perfekt 300 meter kvar.

Seger från rygg ledaren blev det även i GS75-3 där Engine Wash sköt till vasst tillsammans med Ina Aho sista biten. Mimmi Elfstrand tränar. En rejäl insats fick vi se i GS75-4 där Broadway Oro bara var bäst efter en tuff inledning i tredjespår fram utvändigt ledaren tillsammans med sin tränare Jonas Bergdahl.

– Han har vaknat till liv. Vi var förberedda för det här och jag är inte ett dugg förvånad som han kändes i värmningen och barfota. Han går lika bra i dödens som i ledningen.

Flying Fortress blev svaret i GS75-5 och det blev en enkel spetsseger tillsammans med Magnus Jakobsson. Sofia Aronsson tränar det fyraåriga stoet som stack undan på upploppet till karriärens första seger. Sju rätt på GS75 gav 899 855 kronor, sex rätt 3 571 kronor och fem rätt 332 kronor.

Se även dagens GS75 resultat söndag 3 mars 2024

Kanal 75