Ruger tog fjärde raka segern när han på tisdagen gästade Bollnäs.

– Den här kan bli riktigt bra, sa stjärnämnets tränare och kusk Erik Lindegren.

Ruger kom från imponerande triumf på Solvalla och när fyraåringen nu genrepade inför Margaretas Tidiga Unghästserie på huvudstadsbanan 5 februari förlängde han segerraden utan några som helst problem. Efter en lugn start vek Erik Lindegren ut i tredjespår i första sväng och varvet från mål satt han utvändigt om ledande Katalonia. Den senare stretade emot berömvärt men kunde inte stå emot över upploppet, där Ruger avgjorde på klasshästens vis.

– Jag kände ganska tidigt som treåring att han kan bli något extra men han var omogen och seg i de första starterna, och i den tredje starten var han sjuk. Men nu är han tillbaka efter vila och har gjort fyra jättebra prestationer, sa Erik Lindegren.

Enkel för Sjöströms merca
Siktar på Margaretas Tidiga unghästserie gör även Claes Sjöström med Mercedes Hall. Det fyraåriga stoet gjorde sitt första framträdande sedan november men visade ingen ringrost när hon lämnade motståndet från ledningen.

– Hon började karriären lite sävligt och lite sent men ändå på ett bra sätt och att hon nu har fått träna på lite de här två månaderna har gjort henne gott, konstaterade Claes Sjöström.

Segergest efter bländande årsdebut
Kallblodige Farmpilot var också tillbaka efter uppehåll och hans tränare och kusk Jessika Sidbäck hade inte fuskat med förberedelserna. Visserligen underlättades vägen till vinnarcirkeln av att kvällens största favorit på V64®, Timotejs Hasse, galopperade bort värdefulla meter från start, men Farmpilot ska inte be om ursäkt för segern. Från ledningen tågade han undan på lätta hovar och Jessika Sidbäck bjöd på en rejäl segergest.

– Att vinna lopp är inte givet för mig så när jag gör det är det är det ren och skär lycka, kommenterade Bergsåkertränaren.

De V64-spelare som även hade markering för Mattias Djuse-tränade Global Bookmaker, Nicklas Westerholms Wilda Simon och Magnus Träffs M.T.Montpelier (Mats E Djuse) fick för det 6 425 kronor.

Se även dagens V64 resultat tisdag 25 januari 2022

Ola Johansson, Kanal 75