Den stora fixstjärnan och allas favorit i Prix d’Amérique. Men på tisdagen kom chockbeskedet: Face Time Bourbon kommer inte till start. En skada gör nu att den franske superstjärnan blir borta resten av vintern.

Face Time Bourbon har vunnit Prix d’Amérique de två senaste åren och var tung favorit att bli den förste sedan Ourasi att ta hem världens största travlopp för tredje året i följd. Men så kommer det inte bli. Under tisdagen kom tränaren Sébastien Guarato och ägaren Antonio Somma på sociala medier med beskedet att Face Time Bourbon inte kan starta i Prix d’Amérique på söndag.

Världsstjärnan har fått en skada i vänster framhov, så kallad strålbenshälta. Det gör att den fortsatta tävlingskarriären nu är oviss. Tränaren berättar att hästen nu i stället kommer fokuseras mot avelssäsongen, innan man tar några vidare beslut.

– Face Time Bourbon kan inte tävla i Prix d’Amérique på söndag, då han fått problem med en hov. Hästen är född med det här felet, men på senaste tiden har det blivit lite allvarligare. Vi vet inte när han kommer att starta nästa gång, vi siktar nu mot avelssäsongen så får vi se efter det. Det här är en skada som är lite allvarligare än en fraktur, säger Sébastien Guarato på Twitter.

Daniel U. Olsson, Kristin Riise Ödegård, Kanal 75