Stefan Hultman tar timeout på obestämd tid.

– Jag måste prioritera mig själv och nu måste läkarna hitta vad som är fel, säger den populära travexperten.

Efter en tids sjukdom gjorde Stefan Hultman ett försök att börja jobba igen i veckan som gick.

– Vi bestämde att jag inte skulle jobba med V86 på onsdagen utan en smygstart med Hultmanalysen och expert i ATG Live på V75 på lördagen. Tyvärr så funkade det inte, säger 58-åringen med svag röst.

– Jag är ledsen, riktigt ledsen. Jag känner mig som en svikare. Jag gillar inte vara den där ömkliga killen. Men nu har vi bestämt att jag inte kommer jobba förrän jag är helt frisk igen.

Stefan Hultman är en av Sveriges mest framgångsrika travtränare genom tiderna där segrarna i Elitloppet och Prix d´Amerique är höjdpunkterna.

Tränarkarriären tog slut
2015 fick tränarkarriären ett abrupt slut. Stefan Hultmans liv har sedan dess kantats av sjukdom, först fick han en hjärtinfarkt och sedan drabbades han av Mystenia Gravis (MG) en muskel- och nervsjukdom som kan slå ut många av kroppens funktioner.

Sedan 14 oktober 2016 har Stefan Hultman bjudit travälskare på tips till V75 i Hultmanalysen och senare även varit en omåttligt populär expert i ATG Live. Efter ett uppehåll på grund av sjukdom var han i lördags tillbaka i ATG Live.

– Jag trodde verkligen jag skulle klara av att jobba igen, men det gick inte. Jag fick bryta efter V75-6, berättar Stefan Hultman och fortsätter:

– På väg ut vid entrén så ramlade jag och det är ett under att huvudet inte spricker när jag ramlar. Jag tror det är minst tionde gången jag ramlar och slår i huvudet. Innan jag ramlar känner jag att jag ska ramla men jag kan inte stoppa det. Det är fruktansvärt otäckt.

Nu hoppas Stefan Hultman att han ska få komma in på sjukhus igen och att läkarna ska hitta vad som är problemet.

– Nu blir det inget mer jobb förrän jag är helt frisk.

”Jag ska greja det här”
Inte minst på sociala medier får Stefan Hultman ständigt uppskattade kommentarer. Så var det även nu när han gjorde comeback.

– Jag läser och det är peppande. Det betyder mycket för mig. Därför känns det också som att jag sviker och att jag gör folk besvikna när jag inte kan jobba, men nu måste jag tänka på mig själv och bli frisk. Det är det enda viktiga. Jag har bestämt mig, jag ska greja det här.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75