På Jägersro hade inte Conrad Lugauer marginalerna med sig på lördagen. Lite revansch fick han när Hidalgo Heldia vann finalen Breeders Crown i Tyskland.

Conrad Lugauer hade fullt upp med V75-tävlingarna på hemmaplan på lördagseftermiddagen. Detta hindrade inte Lugauer från att vinna finalen i Breeders Crown för femåriga och äldre hästar på Berlin-Mariendorf med Hidalgo Heldia. För dagen körd av Jorma Kontio. Jorma fick som vanligt full fart på sin häst bakom startbilen och väl i ledningen kördes sedan loppet i tufft tempo.

Hidalgo Heldia kämpade storstilat och höll undan i säker stil före Johan Untersteiner-tränade Toto Barosso. För dagen körd av Jörgen Sjunesson. Toto Barosso avslutade strålande från kön. Hildalgo Heldia segrade på banrekordet 1.10,8/1900 meter autostart och förstapriset var ca 260.000 kronor.

– Hidalgo Heldia var ruskigt fin och vi vet att det är en topphäst. Jag hade respekt för Toto Barosso men jag sa till Jorma före loppet: – Kör bara! Kör. Den framtida matchningen är inte bestämd. Det här var hästens största seger. Så långt!, sa en märkbart nöjd Conrad Luguer efter loppet.

– Toto Barosso är i toppform och avslutningen var häftig. Hästen har tre lopp på Vincennes inom den närmsta framtiden och vi siktar nog dit, sa Peter Untersteiner efter loppet.

Noterbart i övrigt från Berlin att Jörgen Sjunnesson vann consolation Breeders Crown för de äldre stona med Afillycalledlilly.

Ulf Nilsson, Kanal 75