I fjol hade hon segern på gaffeln men blev utkontrad strax före mål. På söndagen tog hon gruvlig revansch. Flamme du Goutier spurtade ner motståndet i Prix de Cornulier.

Med en vecka kvar till Prix d’Amerique reds traditionsenligt världens största montélopp i Paris. Och bäst över de 2 700 meterna på Vincennes svarta kolstybb var fjolårstvåan Flamme du Goutier. I sadeln på det Thierry Duvaldestin-tränade stoet satt Antoine Wiels och han red lika bländande som hästen presterade bra. Trots ett tungt favoritskap hade han is i magen och bidade länge sin tid långt nere i kön. I uppförsbacken på den bortre långsidan lät han Flamme du Goutier gå med i avancemang i spåren men istället för att följa med i vida spår i slutkurvan red han rakt in i klungan. Där lotsade han elegant sjuåringen mellan hästar och när fritt spurtutrymme uppenbarade sig på upploppet flög ekipaget fram till närmast överlägsen seger.

– Hon satt väldigt långt bak och jag blev lite nervös ett tag, men Antoine red ett superlopp och hästen var väldigt bra, sa Thierry Duvaldestin efter sin första triumf i storloppet.

Loppets förstapris uppgick till 3,2 miljoner kronor och Flamme du Goutier kom i mål på kilometertiden 1.11,9. Andraplatsen tog Granvillaise Bleue och trea blev Etoile de Bruyere. Två svensktränade hästar var med i loppet men för Jörgen Westholms Unique Juni blev det galopp och Jerry Riordans Zarenne Fas kom i mål som sjua.

Ola Johansson, Kanal 75