Kevin Oscarsson bokförde sig för karriärens första tränarseger när han på söndagen skrällde med Bear A Perfection i GS75® på Halmstadtravet.

– Man vill att det ska fungera in i minsta detalj och när man förbereder under veckan och har en bra känsla är det väldigt skönt när det går hela vägen, sa Kalmartränaren.

Som kusk är han redan väletablerad och alldeles nyligen kvitterade Kevin Oscarsson, 27, även ut proffstränarlicens. Än så länge finns nio hästar på träningslistan och Bear A Perfection är den enda som hittills har startat. I årets andra framträdande spurtade han till seger efter att ha fått lycka från ledarens rygg.

– Han kändes jättefin och blev faktiskt bara finare och finare ju mer jag körde. Jag kände i andra provstarten att han skulle vara bra och det var därför jag chansade lite från start. Han har inte kunnat öppna något från start tidigare men var klart mycket bättre i dag, så formen sitter där. Sedan fick jag bra ryggar och det löste sig bra, sa Oscarsson, som driver sin tränarrörelse sida vid sida med pappa Jim Oscarssons på anrika träningsanläggningen Blädingeås.

– Jag tränar mina hästar på det viset jag vill och han tränar som han vill, men vi har ändå stort samarbete fortfarande. Vi har alltid sagt att jag ska ta över någon dag och det här är ett litet steg i den riktningen. Men alla har olika filosofier om olika detaljer. Jag har tagit med mig lite från både här och var, när jag har jobbat hos Johan (Untersteiner), Stefan (Persson) och hos pappa, och jag försöker bilda mig en egen uppfattning om vad jag tycker är bra. Det var kul att det fungerade i dag i alla fall.

Superjackpot nästa söndag
V75-meriterade Exclusive Matter är tillbaka efter lång skadefrånvaro och numera är det Hanna Lähdekorpi som sköter träningen. Hon satt själv i sulkyn när sexåringen nu försvarade innerspåret i startrusningen och från ledningen stack undan till första segern på ett år.

– Han hade gått två lopp inför det här och mår säkert bra av det här loppet också. Han var lite seg men gjorde det bra, sa Hanna Lähdekorpi under segerceremonin.

Som 16-procentare var Exclusive Matter den mest spelade hästen som vann inom GS75. Skrällarna duggade tätt och när treprocentaren Vailed skar mållinjen som etta i den sista avdelningen sköts samtliga kvarvarande kuponger i sank. Därmed går den jackpotkryddade sjurättpotten på nästan 6,8 miljoner kronor vidare till nästa veckas GS75 på Axevalla. De som prickade in sex av vinnarna på Halmstadtravet fick för det 215 604 kronor och fem rätt betalade 8 565 kronor.

Se även dagens GS75 resultat söndag 23 januari 2022

Ola Johansson, Kanal 75