Full gas från bakspår. Sol Storm och Hanna Forslin körde ifrån sina konkurrenter i en svettig uppvisning på Bollnästravet.

– Hans självförtroende tror jag inte att det att någon i hela världen slår just nu, sade Hanna Forslin sedan hon lyckats med bedriften att spetsa från spår 11.

Att starta i andra ledet bakom bilen innebär i regel en position långt bak i fältet. Men det finns undantag. Hanna Forslin, eller kanske framförallt Sol Storm, var nämligen inte alls sugna på att anfalla bakifrån i söndagens avslutande lopp på Bollnästravet. Istället dök man omedelbart fram mellan hästar och satt i ledningen efter 200 meter.

– Han var lite för pigg, det var inte direkt så att det var jag som laddade. Hästen framför var snabb och han följde efter den, förklarade Forslin genidraget som i praktiken avgjorde loppet direkt.

För även om Sol Storm ville springa snabbare än kusken önskade så var det bara konkurrenterna som blev trötta av det hårda tempot.

– Senast kunde jag reglera lite i ledningen, det kunde jag inte idag. Man åker ut med ett bra självförtroende bakom honom och hans självförtroende tror jag inte att det att någon i hela världen slår just nu, fortsatte Forslin som avstannande kunde mäta ut segermarginalen till fem längder.

Lika enkelt blev det för omgångens största favorit L.A.Boko och Daniel Wäjersten, men en skräll signerad Marcus Lilius bakom Lars-Erik Karlsson-tränade stoet For You hjälpte i alla fall upp utdelningen för sju rätt till 11 698 kronor för sju rätt.

Se även dagens GS75 resultat söndag 4 februari 2024

Kanal 75