Femte raka montévinsten för Uret. Talang imponerade i ny regi. Målettan diskvalificerad i sista avdelningen. Gävles GS75 på Solvalla (!) bjöd på både fin sport och dramatik.

Gävles GS75 fick avgöras på Solvalla på grund av det växlande vädret som gjorde Gävles bana otjänlig. Omgången inleddes med en favoritseger sedan Ulf Ohlsson tidigt hittat till spets med Elisabeth Lundholm-tränade Soul Tan. Red Rooster blev svaret i GS75-2 sedan Frida Asplund hittat andra par utvändigt från innerspåret bakom startbilen.

– Vi ville helst ha andra utvändigt och det fick vi, så perfekt för oss. När vi kom ut och han kändes lugn i sista sväng kändes det lovande. Jag är stolt över min häst, sa Frida Asplund som även tränar vinnaren.

Femte raka i monté
GS75-3 var ett montélopp och det blev en säker spetsseger för Uret som ledde varje meter av loppet tillsammans med Ann-Charlotte Arnesson. Nina Jonsson tränar den nioåriga valacken som tog femte raka segern i monté.

Jörgen Westholm kunde räkna in en tränarseger för Gitan de Touchyvon som var starkast över dryga tre kilometer i GS75-4. Mats E Djuse kunde byta ut tredje invändigt till andra utvändigt dryga varvet kvar och få rygg på favoriten Mellby Indigo. I sista kurvan tog favoriten över ledningen men Gitan de Touchyvon följde enkelt med och avgjorde bekvämt sista biten.

– Det var ganska krävande i dag och han vann med lite krafter kvar så det får man säga är riktigt bra, sa segerkusken.

Mersmakande debut hos Båth
Sundby Komet satt sist som fyra i andraspår varvet kvar i kallblodsloppet GS75-5. Då attackerade Robert Skoglund, fick svar av favoriten Sjö Stjerna och därmed perfekt draghjälp. Mitt på upploppet stack sedan Sundby Komet undan och vann i imponerande stil.

Rose Hill svarade för en mersmakande debut i Svante Båths regi och blev till slut ensam på målfotot i GS75-6 efter en resa i andraspår tillsammans med Magnus A Djuse. Det fyraåriga stoet har inte visat sig sedan maj 2021 då hon galopperade i Treåringseliten under elitloppshelgen.

Ettan i mål diskad
GS75 fick en dramatisk upplösning då Timetobelucky var först i mål men blev diskvalificerad för träning i sista sväng. Ett domslut som kusken Kenneth Gorski köpte utan protest. Segern istället till Be The One som kördes till spets tidigt av Mika Forss. Vinnaren tränas av Nina Pettersson-Perklén. Sju rätt på GS75 gav 44 074 kronor, sex rätt 449 kronor och fem rätt 50 kronor.

Se även dagens GS75 resultat söndag 6 februari 2022

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75