Minnestads El Paso hade inte startat på närmare ett år när han gjorde comeback på Momarken under söndagskvällen. Det slutade med en lekande lätt seger som var känslosam för en överlycklig Rebecca Dahlén.

– Det enda jag ville var att få köra ut till start med honom igen. Att få vinna är fantastiskt, sa en rörd segerkusk.

Minnestads El Paso hade inte tävlat sedan i slutet av januari förra året. Men den nioårige hingsten visade ingen ringrost, tvärtom var han väldigt löpsugen. Han tog direkt hand om ledningen och låg friskt på bettet hela vägen. Rebecca Dahlén i sulkyn fick brottas med sin häst under vägen och försökte hålla igen honom. Men det spelade ingen roll i det här lilla fältet. Tränaren Dennis Palmqvist hade tillsammans med Rebecca hittat en synnerligen lämplig och passande uppgift i comebacken i ett V65-lopp. Minnestads El Paso hade inga problem att sprinta undan till en mycket lätt seger på tiden 1.15,1/1640a. Förstapriset var 18 000 norska kronor och Rebecca Dahlén var rörd till glädjetårar efter segern och hade svårt att få fram orden när hon blev intervjuad på banan.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är bara jättetacksam. Det är världens bästa häst, sa Rebecca Dalhén.

Och fortsatte:

– Vi hade en liten ”fuskdraghjälp” då han är livrädd för motorer och bilen på innerplan hade ingen liten motor. Jag fick hålla i mig allt jag kunde. Det enda jag ville var att få köra ut till start med honom igen. Och att få vinna är fantastiskt. Han höll på att springa ur selen, sa Rebecca.

Michael Carlsson, Kanal 75