Efter tre raka segrar var Selmer I.H. megafavorit i V64 i Boden under torsdagskvällen. Men som spelad till hela 89 procent blev det istället en sensationell förlust. Noll-procentaren Callela Leonard och Petteri Jokki, levererade en superskräll när han precis på mållinjen spurtade ner Selmer I.H.

Skrällarna stod som spön i backen i V64 men den största knallen av dem alla kom i den tredje avdelningen. Selmer I.H. var jättefavorit efter att ha varit kanonfin i tre raka segrar inför det här loppet. Samu Sundqvist körde också resolut och lämnade andra par utvändigt direkt efter den första kurvan och släpptes välvilligt till ledningen efter drygt ett halvvarv. Selmer I.H. fick sedan bestämma till mycket måttliga 1.17 första varvet och då trodde nog alla det skulle bli en ren och skär defilering.

Men hästen hade inte sin bästa dag och istället var det Callela Leonard som dök upp långt ut i banan kort före mål och slog av Selmer I.H. på mållinjen med ett huvuds marginal. Callela Leonard, som tränas och kördes till seger av Petteri Joki, var spelad till blott 0,25 procent av insatsfördelningen på V64.

– Han var inte så fin som han har varit tidigare. Jag vet inte vad det kan bero på men han var lite orytmisk och var inte lika smidig i travet. Men redan bakom bilen var jag tvungen att hålla i honom och kunde inte köra någonting. Sedan såg han säkert inte den hästen som kom så snabbt långt ut i banan, sa kusken Samu Sundqvist.

Det började annars favoritbetonat på V86 när hemmatränaren Hanna Olofsson vann med egentränade Bosse Bee som var favorit. Men sedan avlöste skrällarna varandra och efter att Fifth Avenue Vice vunnit den fjärde avdelningen återstod endast tre system med chansen till alla rätt. Alla dom tre sopades dock bort i loppet efter när Gelato skrällvann för Micael Melander. Omgången avslutades också med favoritseger på V64 när Petri Salmela-tränade Ladybug Lara vann säkert för Mika Forss.

Ingen vinnare med sex rätt således och därmed flyttas de pengarna över till fredagens V64 i Romme som då kryddas med en jackpot. Efter den fjärde V64-avdelningen inträffade dessvärre en tragisk incident efter loppet. Åttaårige Keynote Windcape föll ihop till marken och banveterinären kunde konstatera att hästen var död. Tränaren, kusken och ägaren Hanna Ranta klarade sig oskadd.

Se även dagens V64 resultat torsdag 27 januari 2022

Michael Carlsson, Kanal 75