Tuffaste loppet men ändå överlägsen. Storfavoriten Con Crowe hade lekstuga med konkurrenterna.

– Han är så otroligt bra och jag hade blivit förvånad om vi förlorat, sa Stefan Persson.

Jackpot-omgångens jättefavorit Con Crowe gjorde ingen besviken och svarade för en femstjärnig prestation när han vann första avdelningen på V75. Efter en lugn start avancerade Stefan Persson mot ledningen med Con Crowe efter 400 meter, men fick svar av Johan Untersteiner och Tearsinheaven och första varvet travades på snabba 1.12.

Efter några hundra meter i rygg på ledaren fick Con Crowe ta positionen utvändigt ledaren varvet före mål. 600 meter kvar tog han över kommandot och kunde defilera över upploppet och Stefan Persson bjöd på en tidig segergest. Detta var Con Crowes nionde seger i tolfte starten.

– Han är otroligt stark och har jäkla lungor. Det är en riktigt bra häst och han har allt, sa en nöjd segerkusk som också vann V75-4 med Hanna Lähdekorpis Wish Me Magic. Ledande Denise drog på för fullt i ledningen och höll på att ”stjäla” loppet, men Wish Me Magic var den tuffare över upploppet.

Gillar också att vinna
Con Crowe ägs av Karin Walter-Mommert och hon äger även Frankie Godiva som också gillar att vinna. Frankie Godiva har hittills i karriären vunnit sju lopp på nio starter. Tränaren Conrad Lugauer är i Frankrike och tävlar i helgen och Markus Waldmüller fick chansen och skötte jobbet med bravur. Från andrapar utvändigt fick Frankie Godiva gå för fullt sista 400 meterna och avgjorde lätt in på upploppet.

– Han låg på rätt så mycket och jag var lite orolig, men han vann enkelt. Jag är väldigt tacksam att jag fick chansen, sa Markus Waldmüller.

Ledning hela vägen
Carl Philip Lindblom har kört farbror Åkes Chapuy två gånger i Gulddivisionen och det har blivit full pott. På Romme i mitten av oktober vann Chapuy efter ledning från start till mål och Carl Philip använde sig av samma segerrecept även denna gången.

– Jättekul. Det blev samma som på Romme. Vi kom till ledningen och fick dämpa lite, sa Carl Philip Lindblom.

Hittat växlar
Tomas Malmqvists hästar går som tåget i Frankrike. Bra går det även i Sverige. Love No Pain har hittat en växel till hos Malmqvist och vann V75-6 tämligen bekvämt tillsammans med Carl Johan Jepson som gav sin häst ett perfekt lopp.

– Hon kändes fantastiskt fin och det är en riktigt läcker häst att köra. Vi vann plättlätt med krafter kvar, sa Carl Johan Jepson.

Hittat en växel till har även Unique Creation gjort hos Johan Untersteiner. Hästen tog sin tredje seger i rad och imponerade när han plockade ner ledande Eros Zola meterna innan mål efter ett lopp utan rygg sista varvet.

– Han brukar veta vad mållinjen finns och det har jag förstått och det gjorde han i dag också. Det var starkt gjort att plocka ner Flemmings häst och ta honom på linjen, sa Johan Untersteiner.

Imponerande skräll
Anders Svanstedt skrällde i V75-5 med Muscle Lane som imponerade så smått. Han öppnade som en blixt från start och tog enkelt hand om ledningen. Den positionen ville även Steen Juul ha med Elephant och han tryckte på rejält efter 500 meter. Det kostade på, men Muscle Lane ville vinna och svarade en ettrigt avslutande Fighter Simoni hela upploppet ner.

– Jag är överlycklig och detta är första V75-segern för mig. Muscle Lane är en underbar häst och det går inte att sluta älska honom, sa hästens skötare Hanna Lusth.

Muscle Lane var omgångens enda riktiga överraskning och sju rätt betalar 5 221 kronor, sex rätt 35 kronor. Det blir ingen utdelning på fem rätt och det betyder att det blir en ny jackpot nästa lördag på Solvalla. ATG beräknar att det kommer att ligga minst 55 miljoner kronor enbart i potten för sju rätt.

Se även dagens V75 resultat lördag 28 januari 2023

Joakim Brundin, Kanal 75