Lördagen den 24 september 2022 blir något alldeles extra för den som gillar sport, trav och spel – helt enkelt en superlördag!

V75 kryddas med en drömjackpot med chans till 100 miljoner kronor till en eventuell ensam vinnare. Vinstrekordet på V75 är drygt 67,3 miljoner kronor. Big 9 bjuder på en omgång med landskamper i Nations League där Sverige jagar revansch på Serbien borta. Även Big 9 bjuder på en jackpot 1,5 miljoner kronor.

Superlördagen på Solvalla är en av årets absolut bästa tävlingsdagar sportsligt med finalerna i Svenskt Travkriterium och Svenskt Travoaks, STL Open samt STL-finaler.

Förutom den högklassiga sportsliga kryddan på Solvalla är det drömjackpot på V75 med 100 miljoner kronor, jackpot på V65 med 2 miljoner kronor och jackpot på Top 7 med 3,5 miljoner kronor. Det är förstås risk på hårt tryck och kanske smart att lämna in sina spel i tid?

Viktiga hålltider för travet är:

  • V65 första start 14.00
  • V75 första start 16.20
  • Top 7 första start 17.53

Även övriga sportens värld bjuder på spänning under superlördagen. Big 9 – som även den är kryddad med en jackpot – spelstopp 20.45, så det är god tid att återhämta sig efter en fantastisk dag på Solvalla. Kupongen är fylld av nio matcher från Nations League – och prickar man nio rätt borde det betala bra. För detta är tredje gången Nations League tar plats på kupongen, de två tidigare gångerna har ingen lyckats hitta alla nio rätt, det går med andra ord att bli historisk under helgen.

Notera att spelstopp är 20.45 på lördagen och att fyra matcher avgörs under söndagen. Den sportsliga höjdpunkten under lördagen och på Big 9 är så klart det svenska landslagets match mot Serbien i Nations League. För Sveriges del handlar det om att undvika nedflyttning till division C – för Serbiens del handlar det om en kamp mot Norge i jakten på uppflyttning till toppdivisionen.

Förutsättningarna ser inte speciellt ljusa ut för Janne Andersson inför matchen, förbundskaptenen har fått mängder av återbud, främst i de defensiva leden, dålig tajming då att ställas mot Serbien vars anfallare Aleksandar Mitrovic har varit helt fenomenal i Premier League för sitt Fulham denna säsong.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75