Dear Friend har fortfarande det som krävs. Stoet speedade ned den ledande favoriten Night Brodde när Smålandsmästaren kördes i Vaggeryd.

Men det välmeriterade stoet visade att hon alltjämt har det som krävs. På söndagen korades hon till smålandsmästare, när GS75 avgjordes i Vaggeryd. Dear Friend, som tidigare tränats av Johan Untersteiner, gjorde här debut i regi Marcus Lindgren. Något som slutade i omedelbar succé.

Loppets stora favorit Night Brodde befann sig i ledningen, vilket gav Dear Friend, i dag körd av Magnus A Djuse, en delikat resa i rygg. Då ledaren ryckte undan vid utgången av sista kurvan kom så luckan för det speediga stoet som direkt fick kommandot och sista biten avgjorde enkelt. 1.12,4 över 2148 meter med autostart blev segertiden, förstapriset var 125 000 kronor.

Magnus Djuse fick ytterligare en seger med sig på den småländska banan. Ola Samuelsson lånade ut Lucifer Sam som hade mest krafter sparade till slut i eftermiddagens avslutande långlopp.

Fin treåring från Lugauers stall
Conrad Lugauer åkte dit med Night Brodde i dagens clou, men hade före det visat upp en läcker treåring i välstammade The Flying Eagle som tog en mycket enkel spetsseger. Vi noterar också att Victor Rosleff grejade en skräll. Det med Kim Hagström-tränade Come Along, streckad på två procent av insatsfördelningen på GS75. Valacken fick en fin resa i rygg på ledaren och avgjorde knappt när luckan uppenbarade sig.

En överraskning stod även Hillbilly Woodland för. Stoet ledde från start till mål för sin tränare Magnus Fermskog. En mycket fin avslutning för seger levererade Feline Burgerheide och Hans Crebas. Åbys Håkan E Johansson visade upp en rejäl Ekas Zalming som anförde ett stayerlopp i full fart, men som aldrig gick att fånga in.

Sju rätt på GS75 betalade 564 247 kronor. Sex rätt 3316 kronor och för fem rätt fick man 266 kronor. Se även dagens GS75 resultat söndag 21 augusti 2022.

Daniel U. Olsson, Kanal 75