Startlista till Seinäjoki Race 2021


Två imponerande spetssegrar. Heavy Sound har sett minst sagt löpsugen ut när han avfärdat motståndet i årets två starter.

– Vi hade tur i lottningen med spår 1 igen, säger kusken Kenneth Haugstad inför finska storloppet Seinäjoki Race.

Tre svenska hästar finns med i startlistan till Seinäjoki Race på lördag: Heavy Sound, Dear Friend och Generaal Bianco. Efter spårlottningen ser det ut som att Daniel Redén-tränade Heavy Sound blir favorit.

– Vi hade tur i lottningen med spår 1 igen. Det var väldigt tacksamt Han var ruskigt fin senast på Mantorp tycker jag och han väldigt lätt. Vi fick ett behagligt lopp och det var kanske ingen riktig värdemätare, med han kändes väldigt fin hästen. Framför allt var han lugn och harmonisk bakom bilen. Han känns som en riktigt ”Heavy” igen, säger kusken Kenneth Haugstad.

Kenneth Haugstad har kört den åttafaldiga miljonären hela karriären och han vet vad det är som gör den nioårige valacken så bra på tävlingsbanorna

– Framför allt hans teknik och glädjen att vilja springa. Han vill verkligen tävla hästen och det är en bra egenskap att ha. Han är alltid glad när han kommer till tävlingsbanan, säger Kenneth Haugstad

Gocciadoro hoppas på Elitloppet
Bland motståndarna på lördag i Seinäjoki Race är italienska Vernissage Grif spännande, inte minst då tränaren och kusken Alessandro Gocciadoro hoppas på en inbjudan till Elitloppet i år.

Kanal 75:s Peter Andersson har varit i kontakt med stall Alessandro Gocciadoro och Sinead Sernocoli berättar följande inför helgens storlopp i Finland:

– Äntligen är det dags för vår svenska säsong som startar nästa vecka. När det gäller Vernissage Grif är hästen i fin form. Han ska vara bättre än senast med lopp i kroppen. Hästen är i Sverige sedan en vecka och han har tagit resan bra. Tittar jag på loppet efter lottningen blir Heavy Sound favorit men självklart hoppas och tror vi att Vernissage Grif är tillräckligt bra för att utmana honom. Vi gör inga utrustningsändringar.

– Planen för Vernissage Grif beror så klart på om han blir inbjuden, men vi hoppas på Finlandia-Ajo 9 maj och vi hoppas han gör det så bra i de här loppen att han får en inbjudan till Elitloppet. Förra sommaren vann han två grupp 1 lopp med försök och final över sprinterdistans och slog hästar som Zacon Gio. Han älskar den typen av lopp och om han får vara med i elitloppet tror jag han kan vara en av favoriterna, säger Sinead Sernocoli.

Startlista Seinäjoki Race 2021 (2 100 m / auto)
1. Heavy Sound – Kenneth Haugstad(Daniel Redén)
2. Stonecapes Queila – Hannu Torvinen
3. Ubertino Grif – Santtu Raitala
4. Vernissage Grif – Alessandro Gocciadoro
5. Hotshot Luca – Pekka Korpi
6. Dear Friend – Johan Untersteiner
7. Grainfield Aiden – Esa Holopainen
8. Willow Pride – Ari Moilanen
9. Generaal Bianco – Olli Koivunen (Peter Untersteiner)
10. Peanuts – Jukka Torvinen

Förstapris: 730 000 kronor

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.