Tre månader till Elitloppet. Och nu stiger temperaturen väsentligt. Prix d’Amérique-vinnaren Idao de Tillard blev under lördagen den första hästen att ta plats i superloppet.

Nedräkningen inför Elitloppet den 26 maj har officiellt börjat. I V75 Direkt under lördagen presenterade Solvallas sportchef Anders Malmrot den första till Elitloppet inbjudna hästen. Världens just nu kanske hetaste travare Idao de Tillard, som i vinter bärgat både Prix d’Amériuqe och Prix de France – är klar för Elitloppet.

– Det känns fantastiskt att få hälsa vinnaren av Prix d’Amérique välkommen. Han har styrka och även speed som är utöver det vanliga och att få se Idao de Tillard på Solvalla blir något alldeles extra, säger Anders Malmrot i en pressrelease från Solvalla.

Sexårige Idao de Tillard ståtar för närvarande med åtta raka segrar, har vunnit 29 av sin karriärs 39 starter och tjänat cirka 23 miljoner kronor. Starten i Elitloppet blir hans första på svensk mark.

– Jag har alltid tänkt att Idao de Tillard skulle anpassa sig bra i Sverige. Han har det mesta för att lyckas på Solvalla då han är snabb bakom bilen och har mycket fart i sig. Men han är också lugn och kall, väldigt snäll och han hissar aldrig upp sig, säger tränaren Thierry Duvaldestin.

Kanal 75