Hail Mary är klar för Finlandia-Ajo 5 maj 2024. Det skriver Vermo på banans hemsida.

– Nästa steg är att sikta mot Elitloppet, och Finlandia-Ajo ligger idealiskt tre veckor före Solvalla, berättar ägaren Mehdi Yazdanpanah.

Det blev ingen succévinter för Hail Mary på Vincennes. Fyra starter gav ett sjättepris och hästen har återvänt med den föga smickrande resultatraden 0-0-6-0-0. Men likt andra hästar i poängnöd kommer den forne derbyvinnaren och elitloppstvåan inte att behöva gå ut i P21-lopp. Istället är han som första häst klar för Finlands största lopp Finlandia-Ajo på Vermo i Helsingfors.

– Hail Mary har återhämtat sig utmärkt efter äventyren i Paris. Daniel Redén kan inte vara nöjdare. Nästa steg är att sikta mot Elitloppet, och Finlandia-Ajo ligger idealiskt tre veckor före Solvalla. Vi kommer till Vermo för att vinna, inte bara för att delta. Det är roligt att komma tillbaka till Finland. Vi ska ta revansch för förra sommarens lopp i Mikkeli, berättar Mehdi Yazdanpanah, delägare och manager för åttaåringen som vunnit 26 av 46 starter och tjänat 15,5 miljoner kronor.

I det nämnda loppet i Mikkeli blev Hail Mary en av de snabbaste svenskfödda hästarna genom tiderna då han travade 1.08,6/1 609 meter autostart som tvåa bakom Hierro Boko.

Kanal 75