Full gas med många längders ledning. Men manövern höll hela vägen. Donna Summer tog en imponerande seger – även om tränaren inte var helt belåten. Donna Summer visade vårkänslor när V64 avgjordes på Axevalla under tisdagskvällen.

Rentav lite för mycket, måhända. För stoet från David Perssons stall satte av i hisklig fart när hon väl kommit till ledningen. Carl Johan Jepson i sulkyn fick mest hålla i sig medan det, i åtskilliga längders ledning, bar av i 08-tempo första 500 meterna och strax över 1.10 på kilometern. Men trots att bränslet började sina i tanken över upploppet, höll Donna Summer urstarkt hela vägen till seger. En imponerande prestation, fast tränaren var kanske ändå inte helt nöjd med uppträdandet.

– Jag vet att hon vann, men det var inte så roligt. Så där ska inte hästarna bete sig. Vi har jobbat väldigt mycket med henne för att hon ska hålla sig lugn i loppen, det var ”gasläge” i dag, men att det skulle bli så här ville jag kanske inte…Visst, jag är glad men det finns roligare sätt att vinna på, sa David.

David Persson hade ytterligare en seger på gaffeln. Mister Aloha hade för Emilia Leo kopplat ett klart segergrepp – när hästen föll över i en förödande galopp strax före mållinjen. Vinsten nu i stället till lilla rensaren Greenhill’s Dancer körd av Stefan Persson och från hemmatränaren Jan Björkqvists stall. Loke Sancy Diamond gav ett fint besked. Ännu är det några månader inför Stochampionatet, men kanske kan Loke Sancy Diamond vara en kandidat. Hästen som inledde karriären hos Roger Walmann, gjorde i kväll andra starten i regi Ulf Stenströmer och dessutom årsdebut när hon blev favoritspelad i det första testet inför Stochampionatet. Den saken redde hon dock ut galant för Stefan Persson. Loke Sancy Diamond kom tidigt till ledningen, stack ifrån med flera längder genom den sista kurvan och även om stegen kortades något sista biten bärgades guldet komfortabelt.

– Hon får väl ett ”MVG” för att vara så här i årsdebuten. Särskilt som jag inte var jättenöjd med henne i debuten för mig, så var det skönt. Hästen blev lite matt den sista biten, men vann ju säkert, sa Stenströmer.

Stefan Persson hade förresten en riktigt fin kväll i Skara. Kusken noterade en trippelseger på V64 efter att i den avslutande avdelningen satt dit Mr Mah Can. Sofia Aronsson-träningen bidade sin tid i kön, men hade mest krafter sparade till slut och avgjorde lekande lätt i spurten. Johan Untersteiners Henisee Jubilee återvänder till vinnarcirkeln. Carl Johan Jepson körde stoet till seger efter en resa i dödens. En annan häst av hårt virke var Vikens Cashflow. Mikael Fellbrandts valack avgjorde enkelt trots utvändigt ledaren för André Eklundh. 6 rätt på V64 gav en belöning på 16 829 kronor. 5 rätt 344 kronor och 4 rätt 36 kronor.

Se även dagens V64 resultat tisdag 12 mars 2024

Kanal 75