Axl Rose vann Gran Premio Orsi Mangelli 2019


I det italienska Derbyt galopperade han olyckligt bort sig. Men i Gran Premio Orsi Mangelli tog Axl Rose revansch och vann för Alessandro Gocciadoro. Det blev därmed en stor triumf för handbollsprofilerna Johan Sjöstrand och Magnus Jernemyr som är uppfödare till treåringsstjärnan.

Det blev en total dominans i det italienska storloppet som kördes i Turin för Alessandro Gocciadoro. Hans hästar var etta, tvåa, trea och fyra och han satt själv bakom vinnaren Axl Rose. I försöket fick en tapper Axl Rose ge sig mot den smygkörde stallkamraten Amon You S.M. som liftat med i rygg. Det blev en ny duell i finalen men där drog Axl Rose det längsta strået. Amon You S.M. tog ledningen men släppte till Axl Rose när Gocciadoro körde fram utvändigt varvet kvar. Axl Rose blev sedan utmanad upploppet ner av Amon You S.M. då denne fick chansen ifrån rygg på ledaren. Stallkamraten tog på Axl Rose hela vägen in mot mål men kom aldrig förbi. Den svenskuppfödda treårige hingsten höll undan till en bejublad seger på tiden 1.11,3/1600 meter. Segern var värd 110 000 euro och totalt har nu Axl Rose sprungit in över 500 000 euro.

Örjan Kihlström styrde in Aramis Ek till en tredjeplats efter en spårsnål resa. Sämre gick det däremot för Aramis Bar, som delägs av Peter ”Foppa” Forsberg. Den Björn Goop-tränade hästen var utan chans i sitt försök och fick det aldrig att bita. Han var slagen redan i slutkurvan och missade därmed finalen.

Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.