Svante Båth inför GS75 söndag 21 februari 2021


Unghäststjärnan har återvänt. På söndagen ska Coin Perdu ta ännu ett litet steg mot eliten när han förgyller GS75 från Örebrotravet.

– Han har deklarerad form och ett ganska litet fält så jag måste tro mest på honom, fastslår Svante Båth som selar ut fyra hårt betrodda hästar inom kupongen.

Förstapriset i söndagens inledande avdelning på GS75 är 35 000 kronor. Det brukar sällan locka hästar av Coin Perdus kaliber.

Sjuåringen har sprungit in i snitt 241 863 kronor per start i livet och kommer således att sänka detta markant oavsett hur överlägsen han visar sig i loppet. Men för Coin Perdu och Svante Båth är det inte pengarna som är det viktigaste just nu.

Hästen som dominerade sin kull och tjänade över fem miljoner kronor som två- och treåring återvände i höstas efter ett över två år långt skadeuppehåll.

26 registrerade svenskfödda avkommor visar att han inte varit overksam och nu återstår att se om hästen kan nå de höjder han lovande som unghäst. Vägen dit verkar gå genom försiktig matchning.

– Det är en häst utöver det vanliga så håller han sig frisk och fräsch så tvivlar jag inte på att han kommer att växa in fint i guld, kommenterade körande Erik Adielsson efter segern senast, precis som nu ett lopp på GS75 med 35 000 kronor i förstapris.

Då kördes Coin Perdu fram utvändigt om ledaren och joggade ifrån motståndet med gott om krafter i behåll. Söndagens uppgift är annorlunda i det att hästen inleder från dubbla tillägg över lång distans, men ser på intet sätt tuffare ut om man sett till motståndarna.

– Det känns bra och han vann bekvämt senast, säger Svante Båth som länge varit ett föredöme när det kommer till att lämna spelinformation via sin hemsida där han skriver följande inför söndagen:

– Hästen fick göra grovjobbet själv senast men kunde trots det avgöra redan vid ingången till upploppet. Det verkar som att han har hittat formen igen och jag räknar med en ny fin insats här. Uppgiften ser lämplig ut och visst måste han vara ett tidigt bud.

”Tjänade alldeles för lite pengar”
Holy Moses Mearas (GS75-2) återkommer efter nästan halvårslång vila och är givetvis mycket svårbedömd för spelarna.

– Hästen tjänade alldeles för lite pengar i fjol. Han känns bra, men kommer nog att behöva loppet, säger Båth om hästen som verkligen inte var i behov av lopp i kroppen itävlingsdebuten i somras där han segrade med ”många längder” på 1.16,1/2 140 meter voltstart.

Årsdebut handlar det även om för Vanja (GS75-5) och Twigs Honor (GS75-6), som emellertid inte varit borta från tävlingsbanan lika länge.

– Vanja fick spår lite långt ut på vingen, men det är en spårtrappa så jag kanske inte ska klaga. Hon har fått ett rundbanejobb inför det här, men kanske behöver ett lopp.

– Twigs Honor är väldigt bra när han tävlar på högstanivån, men det har varit mycket fallgropar. Vi har fått börja om med honom lite grann. Känns bra nu i alla fall, men jag tror också att han behöver loppet, säger Svante Båth som lämnar mer fylliga kommentarer via hemsidan:

– Holy Moses Mearas fick problem med en testikel i höstas och säsongen blev därför lite kortare för hans del. Nu är problemet åtgärdat och han tränar positivt för dagen. Jag har kört ett par banjobb med honom men han kommer säkert att behöva något lopp innan formen sitter där. Han är högkapabel i grunden och trots sitt långa tävlingsuppehåll ska han inte räknas bort.

– Vanja fick ett break efter senaste starten och har förhoppningsvis laddat om batterierna ordentligt. Formen är lite svårbedömd och även om hon har fått ett banjobb inför den här starten så kan det tänkas att hon behöver loppet. Kapacitetsmässigt duger hon annars bra och kommer vi bara till i loppet då är hon en av de som ska räknas.

– Twigs Honor fungerade inte fullt ut under fjolåret även om han glimmade till vid några tillfällen. Nu har han fått mycket grundträning i vinter och förhoppningen är att det ska stämma bättre för honom i år. Han är inte vässad på något sätt men har så mycket inombords att han ändå inte kan räknas bort här.

Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.