Steen Juul inför GS75 söndag 15 november 2020


Grand Slam 75 gör ett gästspel till Danmark och under söndagen är det Charlottenlund som är värd för miljonspelet. Steen Juul är som vanligt flitigt i elden på sin hemmabana och kör flera hästar med outsider-chans.

– Commit Boom Bay är den jag har mest feeling för, säger Juul om hästen som är en riktig skräll om hon vinner i Kosters Memorial.

”Kongens By” är det som gäller för Grand Slam 75 som avgörs på Charlottenlunds travbana utanför Köpenhamn. Nestor Steen Juul, som fyllde 70 tidigare i år, är stil going strong. Han är den största i dansk travsport genom alla tider och tog tidigare i år sin tionde tränarseger i derbyt när han styrde in Extreme först över mållinjen. Danmarks mångfaldige champion är alltid att räkna med och vad passar väl bättre än att kolla läget med Steen Juul inför söndagen tävlingar. Omgångens sportsliga clou kommer i den avslutande avdelningen som är N.J.Kosters Memorial. Flera stjärnor gör upp om förstapriset på 100 000 danska kronor och favorit blir Cyber Lane och Johan Untersteiner från spår sju bakom bilen. Och om vi börjar baklänges så är det i det här loppet som Steen Juul säger att han har ett intressant skrällbud att bjuda på. Commit Boom Bay är ett sexårigt sto som har sprungit in drygt två miljoner kronor. Efter segern näst senast var hon gången efter tvåa på Vincennes och noterade nya rekordet 1.11,8 över full distans.

– 6 Commit Boom Bay (GS75-7) var riktigt bra i Paris senast och stod på fint hela vägen in till mål. Hon mötte en häst som var lite bättre helt enkelt men har själv väldigt fin form just nu. Hon har tagit resan fint och jag körde sista jobbet med henne idag (torsdag) och då var allt bara bra. Hästen är ofta med där framme och är snabb ut bakom bilen. Spår sex är perfekt och jag kommer att ladda för ledningen. Kommer vi dit så kör jag i täten och ger henne chansen.

– Häst mot häst mot exempelvis Cyber Lane så tar hon ju stryk av den men det är tävling och mycket beror på hur positionerna blir. Jag har faktiskt förhoppningar på henne och allt tyder på att hon kommer att göra en riktigt fin prestation. Hon är den som jag har mest feeling för och vi kör barfota runt om igen och inga ändringar, säger Steen Juul.

”Är riktigt fint i ordning – säkerhetsbalans nu”

Vad säger du om dina övriga två egentränade hästar på GS75, Victory Island och Chablis?

– 5 Victory Island (GS75-4) tycker jag faktiskt är riktigt fint i ordning nu. Han gick bra som tvåa i Halmstad näst senast och jag var stor optimist inför Jägersro gången efter. Tyvärr slog han på en galopp i sista sväng och hade en hel del krafter kvar i det läget. Vi har inte hittat några större fel på honom efteråt och han fortsätter att träna bra. Men nu kör vi med säkerhetsbalans på honom den här gången, och det blir skor runt om. Han är bra från start men ingen raket, och Fredrik Perssons häst som är innanför är snabbare. Även Zaffiro Jet är snabb ut från innerspåret och jag tycker att den hästen är värst emot.

– 7 Chablis (GS75-6) har letat lite efter formen men jag tycker att han är i ordning nu. Men han möter hårda hästar och är lite uppanmäld och står hårt inne på pengarna. Det ser väl lite svårt ut att han ska kunna vinna det här loppet.

”Felfri är han en outsider”
Du kör ytterligare två hästar på GS75 som du inte tränar, men har kört på slutet, kommentar om dem?

– Enjoy’s Rapide S. (GS75-1) galopperade i sista kurvan senast när de andra skrek runtomkring. Han misstolkade signalerna som kom från konkurrenterna och blev för ivrig och slog ihop. Det här är ett öppet lopp och felfri kan han vara en outsider.

– 5 Fetlock Joint (GS75-3) är rätt så kapabel men senast var han inte körbar och tog inte styrning. Han kan vara lite besvärlig och dum men annars har han gått helt okej när jag har kört honom. Nu möter han ett par bra hästar och Jane Hall slår han normalt inte. Jag tror att det är hon som vinner loppet. Min häst kan vara på en plats bakom henne, säger Steen Juul.

Michael Carlsson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.