Mattias Djuse inför GS75 lördag 26 juni 2021


M.T.Perette har redan under sin relativt korta karriär tjänat över en miljon, men samtidigt ännu stått lite i skuggan av sina kullkamrater. Tränaren Mattias Djuse hoppas första årssegern kommer under GS75 i Rättvik på lördag – men toppformen ska vara helt inprickad om en månad.

På midsommardagen vänder vi blickarna mot sommarfagra Rättvik som bjuder på en välfylld tävlingsdag med Grand Slam 75 där fyra uttagningar till Breeders´ Crown ingår på menyn. Solvallatränaren Mattias Djuse dyker upp med en stark kvartett hästar där fyraåriga stoet M.T.Perette känns särskilt intressant.

7 M.T.Perette (GS75-7) har genom hela karriären tampats mot kullens bästa och var bland annat tvåa i en E3-final förra sommaren och vann på hösten oaksrevanschen, men hittills saknas på cv:t den riktigt stora segern. Efter lördagens start i Breeders´ Crown ställs siktet in mot Stochampionatet på Axevalla – säsongens största mål. Senast, i sin andra start för året klockades M.T.Perette till vindsnabba 1.10,2 över distansen 1609 meter autostart som sexa i en fartfylld upplaga av Fyraåringseliten Ston under elitloppshelgen.

– Vi tog det lugnt från början senast från ett dåligt spår, men hon avslutade vasst och var inte tom på den tiden heller. Gången före i årsdebuten gick hon bra efter ett tufft lopp och känslan är att toppformen snart sitter där, förhoppningsvis om en månad då det är Stochampionatet som gäller förstås. Vi fick ett bra läge då hon är snabb ut och även om jag inte vet riktigt hur snabba övriga är från start så får vi prova. Jag hoppas kunna hålla ut dem, annars får vi ta det därifrån, säger Mattias Djuse.

Flera med segerchans
Men M.T.Perette är som sagt inte den enda hästen med segerchans som Djuse kommer med till Rättvik. Tre treåringar finns också med i transporten och tränaren tycker inte att någon kan räknas bort ur segersnacket.

– 1 Carl Halbak (GS75-1) Skulle runda hästar framåt senast, men så blev det en tempoväxling och han galopperade. Det var oväntat men hästen kändes fin i det läget. Nu fick vi innerspår och jag vet inte hur snabba ut de andra är men vi får testa en bit och i vilket fall får hästen en vettig resa. Han är bra nog för att vara med långt framme här. Han får skor runt om igen, men det brukar han oftast gå med.

– 10 Global Confession (GS75-3) är riktigt fin och snabb. Hon satt fast med gott om krafter kvar senast också så det ser bra ut. Från det här läget blir det nog att smyga med och sedan hoppas det blir lite fart på loppet och att vi hittar en bra rygg, då avslutar hon bra. Det här är en häst som vi hoppas ska kunna matcha de bästa i kullen längre fram.

– 3 Visual Alert (GS75-3) är en trevlig häst som också inlett på ett lovande sätt. Senast blev hon lite för laddad och slog ihop från start men formen känns riktigt fin. Hästen har visat att hon kan öppna så vi måste i alla fall försöka vara med lite från start. Mina båda i loppet emellan måste jag hålla Global Confession högre, men samtidigt har Visual Alert utvecklats starkt de senaste månaderna.

Vilken är stallets bästa chans på lördag?

– Kanske är det M.T.Perette som är den bästa chansen på förhand, men Carl Halbak har också fått ett bra läge och skulle det lösa sig från lägena för de andra är de kanske minst lika bra chanser. Det är fina hästar allihop.

Daniel U Olsson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.