Markus Pihlström inför GS75 söndag 9 februari 2020


Markus Pihlström är något av en nyckeltränare i söndagens Grand Slam 75. Han tränar tre favoriter på miljonspelet och håller med om att det ser väl förspänt ut.

– Det ser bra ut och absolut bästa chansen har Importedfrmdetroit. Det var länge sedan han hade en så här bra uppgift, säger Pihlström.

Grand Slam 75 avgörs på Pihlströms hemmabana Bergsåker och han har laddat lite extra med fem hästar till start. Vi tar dem i tur och ordning och börjar med den bästa chansen direkt. Importedfrmdetroit är härdad i V75 och går nu ut i den inledande avdelningen mot blott sju konkurrenter. Han startar med 20 meters tillägg över 2640 meter.

– Importedfrmdetroit (GS75-1) har bra form men det blev lite för långt mellan starterna senast. Han gjorde en sämre prestation då och jag var inte riktigt nöjd. Näst senast blev det inget lopp när han galopperade och jag hade nog varit lite för snäll mot honom i jobben inför senast. Nu känns han klart uppåt i träningen och jag tror att formen är god. Det var länge sedan han hade en så här bra uppgift och det är min absolut bästa chans. Inga ändringar, säger Markus Pihlström.

Vad säger du om Vanessa F.B. i samma lopp?

– Vanessa F.B. (GS75-1) fick jag stryka senast på grund av väderleken. Hade hon haft ett bättre spår här hade jag trott att hon skulle kunna ge Importedfrmdetroit en match. Men hon får svårt från spår fem, det är stor galopprisk eller annars blir det en lugn avgång. Jag tror inte att hon kommer till ledningen och då slår hon inte Importedfrmdetroit.

”Kanonlopp senast – kan vinna nu”
Bergsåkerstränaren har ytterligare tre hästar med inom Grand Slam 75. Två av dem är favoriter i nuläget och så här kommenterar Pihlström hästarna.

– O.P.’s Fantastic (GS75-2) gjorde ett kanonlopp senast då han spurtade jättebra från ett dåligt läge. Han hade spår åtta bakom bilen över kort distans och det var därför som han inte vann. Nu är utgångsläget betydligt bättre och han är snabb ut. Det känns som att formen är bra och hästen kommer att göra ett skitbra lopp här. Jag säger inte att han bara vinner men han kan göra det för jag tror att han kommer att vara ännu bättre än senast. Inga ändringar.

”Är en riktigt fin häst – okörd senast, bra chans”

– Sheherazade Face (GS75-3) har ofta haft dåliga utgångslägen på slutet och nu fick hon återigen bakspår. Hon slår inte Lasse Wikströms häst under några omständigheter för Ellis Pride är en klasshäst som är ute i ett riktigt bondlopp. Jag måste tro att den vinner och är nöjd om min kan vara trea, fyra.

– Gala Shadow (GS75-6) har varit bra i två raka segrar och jag tycker att det här är en riktigt fin häst. Senast höll hon på att snubbla bort segern 100 meter kvar men det var absolut okört i mål. Jag inbillar mig att hon är allra bäst bakifrån, känslan är så utan att jag vet säkert. Vi kollade upp hästen efter senast och hon har tränat bra och jag är väldigt nöjd med henne. Jag förväntar mig en ny bra prestation. Sedan om hon vinner vet jag inte, men en bra chans är det. Inga ändringar, säger Markus Pihlström.

Michael Carlsson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.