Magnus Träff inför GS75 söndag 28 mars 2021


I årsdebuten levererade han en rapp spurt till andraplatsen. Nu har han tagit ytterligare steg på formtrappan och på söndag kan säsongens första seger komma i GS75 på Östersundstravet.

Queer Fish (GS75-4) har hunnit bli 12 år men någon skröplighet gick inte att skönja när han flög fram över Gävletravets upplopp i förra veckan.

– Det var en jättefin årsdebut, verkligen det man vill se. Det är alltid spänt inför första starten efter uppehåll men han var riktigt bra, till och med lite över förväntan med tanke på att han bara hade gått ett snabbare jobb inför loppet, säger hästens tränare Magnus Träff.

Det var karriärens 111:e start för den vindsnabba valacken med över fyra miljoner kronor på vinstkontot och 31 segrar på meritlistan, som toppas av Sweden Cup-segern under elitloppshelgen 2019. Och än är karriären långt ifrån över.

– Han visar inga ålderskrämpor alls. Det är helt otroligt alltså. Det enda man är lite nojig för är att han ska börja tröttna, med tanke på alla lopp han har gjort, men han visar både fin fysik och bra inställning.

”Gått framåt rätt ordentlig”
Det är ovanligt att hitta nya växlar i utrustningen så sent som i karriären men det har Magnus Träff gjort på Queer Fish. Senast drogs det norska huvudlaget, skygglappar som kan fällas ner, för första gången och det slog väl ut.

– Erik (Adielsson) sa före loppet att han bara skulle dra det om han hade chans på en framskjuten placering och när han drog det svarade hästen ordentligt på det, så det var roligt att se.

Det blir samma huvudlag den här gången och för övrigt ska hästen också gå precis som senast, med amerikansk sulky och utan framskor. Och nu är det än ännu vassare Queer Fish som kommer till start.

– Han känns jättebra och bör rimligen ha gått framåt rätt ordentlig med loppet eftersom han var så försiktigt tagen inför det.

Ulf Eriksson sitter i sulkyn och från spår tre bakom startbilen i det sju hästar stora fältet ska han försöka ge Queer Fish en optimal resa.

– Jag tycker att det är ett öppet lopp med flera som gör årsdebut. Förhoppningsvis är det till vår fördel att vi har den avklarad. Sedan kan det vara svårt i ett sådant litet fält. Det blir lätt uppradat och vi vill gärna ha högt tempo på loppet. Men det är några riktigt fina hästar med och vi får hoppas att det löser sig.

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.