Dennis Palmqvist inför GS75 söndag 14 februari 2021


Stallet har ökat med 300 000 kronor eller mer i inkörda pengar tre år i rad. Nu siktar Dennis Palmqvist och Rebecca Dahlén mot att fortsätta trenden uppåt under 2021 och man gör det på nya jaktmarker. Under söndagen har man betrodde Self Explosive i avslutningen på GS75 från Bollnäs.

– Bakspåret var dock ett stort minus då han inte alls går lika bra bakom hästar, men vi har en tanke kring hur det ska kunna lösa sig, berättar Dennis.

I början av året gick flyttlasset och nya hemmabanan för Dennis Palmqvist och Rebecca Dahléns hästar är Gävletravet. Målet för året är glasklart.

– I första hand vill vi slå fjolårets siffror på nytt och jag tycker att utvecklingen går åt helt rätt håll. Vi ligger stadigt på 20-30 hästar och för dagen är siffran 26.

– Man vill alltid mer och snabbare, men kan vi fortsätta öka i denna takt är allt enligt plan. Dock hoppas man givetvis på att någon av unghästarna ska blomstra ut och ta över efter Minnestads El Paso och vi har faktiskt sju tvååringar vilket är mycket för ett litet stall som vårat, berättar Dennis.

”Jag hade satt spårförbehåll”
Under söndagen ska alltså en av stallets reklamhästar i form av Self Explosive ut och röra på sig och detta inom GS75® som avgörs i Bollnäs.

– Hästen gör det alltid bra när han får vara med där framme, men funkar inte alls lika bra bakom hästar varför bakspåret är ett stort minus.

– Jag hade satt spårförbehåll för spår sju, åtta, elva och tolv, men lyckades ändå dra ett bakspår.

– Dock har jag och Rebecca funderat fram en plan och det ljusnade lite när vi åtminstone kan ta rygg på den troliga favoriten Dollar Hornline från start. Den kan dessutom öppna och då kanske vi kan komma igenom. Drömmen vore givetvis ledningen, men mer troligt är väl att vi hamnar utvändigt.

– Att slå favoriten utvändigt blir inte lätt och jag skulle inte spika min med det scenariot, men jag tror samtidigt inte att det är omöjligt, funderar Palmqvist.

Norskt för första gången
Att formen sitter där visade i alla fall Self Explosive senast och allt låter bra inför söndagen från tränaren.

– Han gjorde det riktigt bra utvändigt om Pastorns Lady senast när han plockade ner denne utvändigt, men var helt chanslös när Oxidizer kom farande. Den tävlade i helt fel klass den dagen och det hade nog inte spelat någon roll hur loppet hade blivit kört för vår del – att bli tvåa var nog maximal utdelning oavsett.

– Formmässigt känns han i alla fall fortsatt riktigt bra och under fredagen var han pigg och spänstig i intervalljobbet.

– Han brukar tävla med helstängt huvudlag eller open eye, men från bakspår tror jag att vi testar ett norskt huvudlag istället då vi inte behöver ha honom lika taggad från start. Så har han åtminstone aldrig tävlat för oss och det ska bli spännande att spara den växeln och se vad det kan ge.

– Balansmässigt fortsätter vi likadant – brodd bak och lätta aluminiumskor fram. Ägaren har varit tydlig med att brodd fram inte fungerar alls, men det ska vi inte heller behöva skruva i med tanke på att Bollnäs banunderlag alltid håller god standard, konstaterar den nyblivne Gävletränaren.

Testar Örjan
Med till Bollnäs åker också kapabla, men väldigt osäkra Diesel Diva som startar från springspår i lopp 1. Hon har galopperat i karriärens samtliga åtta starter, men man hoppas att det ska släppa med rutinen.

– Vi testar Örjan Kihlström på henne för första gången på söndag och sedan får vi se om han kan trolla.

– Hon kommer från en syskonskara innehållande Diesel Adrian samt Diesel Harry också och alla tre har väldigt nära till galopp.

– Fart och styrka finns det dock gott om och när hon väl travar hela vägen kommer hon duga riktigt bra i klassen. För att försöka få till det till denna start finjusterar vi i balansen igen, men jag tror i ärlighetens namn att det snarare sitter mentalt än i balansen för hennes del.

– Anledningen till att vi låter henne tävla på trots alla galopper är att det är rutin som saknas och börjar hon bara att sköta sig finns det mycket att ta av framöver. Det har hon visat efter galopp några gånger bland annat.

– Vi åker till Bollnäs med två hästar som har kapacitet för att vinna med stolpe in, men som lika gärna kan vara utanför pengarna med stolpe ut, avslutar Dennis Palmqvist.

Robin Malmgren, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.