André Eklundh inför GS75 söndag 2 maj 2021


I fjol var han bäst på Vaggerydstravet. På söndagen inleder André Eklundh jakten på att försvara sitt kuskchampionat.

– Är jag med när det drar ihop sig är det klart vi ska kriga om det igen, säger Åbykusken.

André Eklundh är regerande kuskchampion på Vaggerydstravet och när nu Smålandsbanan har sin första stora tävlingsdag för året är han förstås på plats. Vaggeryd har kört en breddloppsdag hittills 2021.

– Vaggeryd är en bana jag tycker om. Det är även nära så jag kommer köra här så ofta jag kan.

Hur stort var det att vinna ditt första kuskchampionat?

– Det var så klart skoj. Det var inget jag siktat på, men på slutat när det drog ihop sig är det klart att man laddade lite till den sista tävlingsdagen, säger André Eklundh.

Att försvara titeln, är det något du siktar på?

– Det där ger sig lite av sig själv. Är jag med när det drar ihop sig är det klart vi ska kriga om det igen.

Två som kommer från seger
André Eklundh kör fyra hästar på söndagen på GS75 men kan bara uttala sig om de två från det egna stallet och båda kommer från imponerande segrar.

X.Tour (GS75-2) är obesegrad efter sin enda start hittills i karriären och då avgjorde treåringen på ett rejält sätt över upploppet efter ett lopp i rygg på ledaren på Axevalla.

– Det är en rejäl häst, stor och ganska tung. En häst som jag hela tiden tyckt om. Han var lite stänkrädd i kvalet men tog sig samman. I debuten fick han ett fint lopp och avgjorde på ett bra sätt på en bra tid, säger André Eklundh.

Hur har han tagit debuten?

– Han känns bra. Han var nästan lite tjock inför debuten men nu ser han ut mer som en tävlingshäst.

Hur ser du på den här uppgiften?

– Vi möter en bra häst i Athena Face som jag körde åt Adrian Kolgjini i debuten. Hon är startsnabb och jag tror den är värst emot. Det här är inte heller det viktigaste loppet för min häst utan jag vill ge honom ett fint lopp igen och köra till slut, men klaffar det tror jag min är minst lika bra häst mot häst. Vi kan vinna med ett fint lopp, rygg ledaren och lucka som senast vore det ultimata, säger André Eklundh.

Vann med 60-70 meter
Muscle Crown (GS75-6) imponerade oerhört när han vann med 60-70 meter senast i debuten med jänkarvagn och barfota runt om. Det var fyraåringens första seger i 17:e starten. Nu är det aviserat jänkarvagn och barfota runt om igen i programmet.

– Han springer och slår ihop, samtidigt hjälper han inte till utan har oftast tagit den enkla vägen och galopperat. Utan fyra skor och med bike hann han undan sig bättre med frambenen.

Hur ser du på chansen till andra raka?

– Det blir svårare nu på grund av läget, nu kan jag inte bara köra rakt fram som senast. Det är risk att det kan bli strul och jag litar inte på honom ännu. Inga ändringar utan vi kör samma balans som senast, säger André Eklundh.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.