Nationaldagsgaloppen 2020 ställs in


Nationaldagsgaloppen på Gärdet i Stockholm kommer inte att genomföras i år. Det beslutet har fattats av arrangören Svensk Galopp.

På grund av omständigheterna kring coronaviruset har Svensk Galopp beslutat att ställa in Nationaldagsgaloppen 2020. Evenemanget skulle ha ägt rum den 6 juni på Gärdet i Stockholm. Ovissheten kring utvecklingen av coronakrisen har gjort det svårt att planera inför evenemanget.

Att ställa in är ett tungt men genomtänkt beslut, menar Svensk Galopps VD Fredrik Reuterskiöld:

– Coronakrisen är en extraordinär situation och vi anser det nödvändigt att ställa in Nationaldagsgaloppen i år. Det viktigaste att fokusera på nu är att begränsa smittspridningen, inte att planera för stora folkfester.

– Nationaldagsgaloppen kommer tillbaka nästa år. Vi lovar att bjuda på en riktigt härlig upplevelse på Gärdet den 6 juni 2021.

Nationaldagsgaloppen har genomförts varje år sedan 2013 och beskrivs ofta som en folkfest. Evenemanget bjuder på såväl galopptävlingar som artistframträdanden och lockar vanligtvis över 40 000 åskådare.

Svensk Galopp

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.