14 miljoner i jackpot
Lördag 18 augusti 2018

Galoppen lämnar Jägersro


Galoppen och travet går skilda vägar i Skåne. När travet satsar på nya anläggningen Jägersro Malmö Hästcenter planerar galoppen att bygga en ny bana i grannkommunen Svedala.

Sedan banans öppnande 1907 har Jägersro i Malmö huserat både trav och galopp. Nu ser en skilsmässa sporterna emellan ut att vara nära förestående. Galoppen vill inte vara med på satsningen som presenterades i vintras och som innebar att travet och galoppen även framledes skulle ha en gemensam anläggning intill Jägersros nuvarande läge.

– Vi hade svårt att ta in travets förslag. Det blev helt enkelt för trångt på Husiefältet, säger Jacqueline Henriksson på Skånska Fältrittklubben till Sydsvenskan.

Istället är galoppens plan att bygga ny tävlingsbana, träningsanläggning, hagar och stall för 300 hästar intill golfbanan PGA National i Bara.

– Vi kommer att gå all in. Galopp är inte så stort i Sverige i dag, men vi räknar med att bli mycket större nu när vi kommer till Svedala, säger Anders Östberg, styrelseledamot i Svensk Galopp, till Skånska Dagbladet.

För travet kom beskedet om galoppens framtidsplaner som en överraskning.

– Vi får börja titta på ritningar utan galoppen, säger Jägersros vd Kent Öhlander till Sydsvenskan.

Ola Johansson, Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *