Galopp från Hongkong hos ATG


Gigantiska pooler och rafflande lopp. Onsdag 13 maj är det premiär för spel på galopp från Hongkong hos ATG.

– Vi är glada att kunna erbjuda galopp i världsklass och fortsätta skapa underhållning som förhoppningsvis kan vara små ljuspunkter i en tid hårt präglad av corona-pandemin och följderna av den, säger Nicklas Jonsson Head of Horse Betting på ATG.

– Galoppen i Hongkong är en dröm för en seriös spelare. Det finns ingen racing i hela världen som är mer genomlyst och som sköts på ett proffsigare sätt, säger Mikael Armstrong, galoppexpert i ATG Live.

I Hongkong är galopp nästan religion. Omsättningen kan räknas i miljarder för en enskild tävlingsdag och vägen dit har gått via ett oerhört väloljat och rigoröst system där informationen till spelarna är total. Ingenstans i världen är hästsporten så genomlyst, det anser i alla fall Mikael Armstrong, läkare till professionen, men också hängiven galoppentusiast och expert i ATG Live.

– Det som är speciellt i Hongkong är att sporten bedrivs så sjukt professionellt. Det är otroligt hög nivå på jockeys och tränare. Och hästarna slänger man inte ut på chans, de prepareras minutiöst inför varje lopp. Ska en häst tävla i Hongkong så måste den först gå flera ”barrier-trials”, motsvarande provlopp, mot andra hästar för att kunna bedömas. Förutom två dagar med internationella lopp så är det samma hästar, 1 200 – 1 300 stycken, som tävlar mot varandra under en säsong.

Eftersom man huvudsakligen rider handikapplopp leder det till extremt jämna fält.

– Hela upplägget bygger på det och resultatet är otroligt täta och intensiva lopp, där varje position betyder mycket mer än på andra ställen och ryttarna måste vara på hugget direkt. Efter varje lopp kommer galoppdomstolen ut med en mindre uppsats om allt som hände före, under och omkring loppet, för spelarna att ta del av, berättar Mikael Armstrong som varit på plats vid otaliga tillfällen på de båda banorna Happy Valley och Sha Tin.

– Happy Valley är den tighta citybanan där man rider under strålkastare på onsdagskvällar. Det brukar vara en otrolig stämning och fullproppat på läktarna. Så är det förstås inte nu då man precis som i Sverige kör tävlingarna utan publik.

– Sha Tin är storloppsbanan som är lika fin som någon annan galopparena i världen. Den ligger mot Kina på fastlandet och har en stor bred gräsbana.

Onsdagsluncher och söndagsmorgnar
Under normala omständigheter erbjuder ATG spel på hästar från många av världens hörn. Corona-pandemin har tillfälligt satt stopp för hästtävlingar i de flesta länder, men galoppen i Hongkong tävlar under strikta restriktioner, liknande de i Sverige.

ATG erbjuder spel på Vinnare, Plats, Tvilling (inte Komb trots att det är galopp) och Trio rakt in i den stora gemensamma poolen, samt V4 i egen svensk pool. Under en säsong (september – juli) arrangeras 88 tävlingsdagar med bland annat tolv grupp 1-löpningar, det vill säga lopp med höga prispengar som attraherar och ofta samlar hästar ur världseliten.

– Att addera så här högklassiga tävlingar som direktsänds på ATG Live stärker vårt erbjudande, främst till våra galoppintresserade kunder, men vi hoppas även att det ska bidra till att fler får upp ögonen för galoppsporten, säger Nicklas Jonsson.

Totalt är det 18 tävlingsdagar kvar den här säsongen som avslutas 15 juli. Tävlingarna delas mellan två banor, Happy Valley och Sha Tin, och går oftast onsdagar och söndagar.

Med anledning av tidsskillnaden mot Hongkong kommer tävlingarna att starta tidig morgon eller vid lunch svensk tid.

Kanal 75

Author: SverigeTravet

SverigeTravet är en sajt för alla med målet att bli en vinnare.

Share This Post On

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Information rörande vår resultatservice tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt.