Två av norra Sveriges bästa hästar ställdes öga mot öga i Boden på tisdagskvällen. Men någon riktig duell blev det inte. Selmer I.H. höll undan till säker seger sedan han fått överta ledningen av From The Mine.

From The Mine tog planenligt hand om ledningen men efter ett inledande halvvarv på 1.13,4 valde körande Mats E Djuse att släppa ifrån sig initiativet till kvällens största favorit Selmer I.H. Den senare varvade på långsamma 1.16,6 och även om From The Mine sköt till bra när luckan uppenbarade sig på upploppet gick det inte att rubba ledaren som höll undan utan bekymmer.

– Jag var redo att köra i ”dödens” men märkte att Mats ville släppa. Det var inte så förvånande med tanke på de problem som From The Mine hade i fjol. Men alla vet hur bra häst det är och jag ville inte ge honom för tidig lucka utan höll in min häst lite i sista sväng. Sedan fick han lucka när det kom hästar i tredjespår men det kändes ändå ganska säkert för vår del, sa segerkusken Samu Sundqvist.

Gabriella Laestander tränar vinnaren och även From The Mines tränare Catarina Norqvist strålade av glädje efter loppet. Hennes häst var nära att dö i en drunkningsolycka förra året och visade nu att han är tillbaka på allvar. Och nu siktar Umeåtränaren på större uppgifter med sin vindsnabbe springare.

– Jag är jättenöjd! Det var ett perfekt lopp för honom och han såg så fin ut, så nu åker vi till Gävle under påskhelgen. Och vi s-k-a till Sweden Cup!

Andra raka för Pihlströms talang
Kvällens näst tyngsta favoritskap bar Bold Eagle-sonen Itso Sisu och den Markus Pihlström-tränade talangen stod palla för trycket, om än i något trög stil i ledningen.

– Han var lite väl flegmatisk och seg och jag blev lite orolig när det kom en häst ute i banan, men jag tror inte att han var trött i mål, sa körande Magnus A Djuse efter fyraåringens andra seger i karriärens andra start.

Första miljonären efter 45 mil
Danneros Lars-Åke Ericsson har inget emot långresor. Förra tisdagen reste han de 45 milen enkel resa till Boden för att se sin Norrlands Jerven vinna och när han nu gjorde om resan med Norrlands Scott blev det seger på nytt. Den inbringade 50 000 kronor och därmed passerade hingsten en miljon kronor insprunget.

– Jag vet faktiskt inte hur många hästar jag har tränat men det här är min första miljonär. Verkligen kul! Fantastiskt! sa Lars-Åke Ericsson.

Firade in 30-årsdagen med dubbel
Hemmatränaren Frida Simonsson fyller 30 år på onsdagen och hon firade in födelsedagen med en dubbel på V64. Först satte hon dit egentränade Enge Kevin och andra fullträffen kom med Susanne Palmér-tränade M.M.Hot One.

– Drömmer jag eller? Jag har inte upplevt något liknande sedan jag körde ponnytrav, sa Simonsson.

Sandra Erikssons Mindyourvoice W.F. vann också inom V64 och de som lyckades pricka in samtliga vinnare på spelformen fick för det 478 kronor. Fem rätt delade ut 12 kronor och fyrarättspotten går vidare till torsdagens V64 då en ensam jackpotvinnare kan bli fyra miljoner kronor rikare.

Se även dagens V64 resultat tisdag 29 mars 2022

Ola Johansson, Kanal 75