Stjärna som unghäst. Borta från tävlingsbanan i två och ett halvt år. Nu åter en segerstaplare. Husse Boko löste sin årsdebut på bästa sätt på Axevalla.

Hos Joakim Lövgren vann han fem av sina sju första starter och slutade knappt slagen trea i Svenskt Travkriterium. Hos Catharina Johansson gjorde han comeback efter långa skadeproblem förra vintern och visade att segeraptiten fanns kvar.

På måndagskvällen återvände den nu åttaårige valacken Husse Boko på tävlingsbanan och rundade sina konkurrenter i fin stil på Axevalla, vilket innebar tredje raka segern.

– Han är king. Det är en häst som gett mig väldigt mycket och han var väldigt fin idag efter lite uppehåll. Han är hur fin som helst att köra, berömde körande Gustav Johansson som i fjol blev historisk då han segrade med hästen i Kalmarsundsstayern på sin 18-årsdag, vilket utgör gränsen för att köra totalisatorlopp i Sverige.

Nu är både häst och kusk mer rutinerade och prestationen på måndagskvällen talade för att ekipaget lär dyka upp på V75 igen inom kort.

– Det är klart att vi kan spänna bågen om han fortsätter att utvecklas, fortsatte Johansson om hästen som trots sin ålder bara gjort 21 starter och segrat i 10 av dessa.

Måndagens triumf var värd 40 000 kronor och bidrog till en favoritbetonad V64 där sex rätt betalade 636 kronor. Fyra rätt understeg jackpotgränsen vilket innebär att 1,6 miljoner kronor flyttas vidare till tisdagens V64 på Jägersro där ATG förutspår 4,5 miljoner i sexrättspotten.

Se även dagens V64 resultat måndag 21 mars 2022

Robin Johansson, Kanal 75