Spets och slut. ”Nybörjaren” satte konkurrenterna på plats i American Trot på Rommetravet.

– Har man rätt häst är det inte så svårt, konstaterade Carl Philip Lindblom sedan han skrällt till rejält bakom startkatapulten Chapuy.

Man hade bara två procent av spelet i ryggen. Det struntade Carl Philip Lindblom och Chapuy i då ekipaget brakade till ledningen och aldrig släppte någon in på livet i lördagens huvudlopp på Rommetravet.

– Han är startsnabb, hade bra spår över kort distans. Jag tyckte att det såg bra ut på förhand, konstaterade Lindblom som är son till toppkusken Carl-Erik Lindblom, men själv började köra lopp först 2019.

Det här var första gången han satt upp i gulddivisionen och första gången han fick segerdefilera i V75.

– Jag har haft några chanser på V75 förut, men schabblat till det. Skönt att den här satt. Hästen kändes kanonfin, lugn och på bettet hela vägen. Sedan stack han undan enkelt.

Först framme för att gratulera var pappa:

– Lite har han ärvt i alla fall… Men han är så lugn, det är lite Örjan (Kihlström) över honom. Han hetsar inte upp sig som jag gör. Jag har skällt på honom för att han började med det här, han var så duktig i golf. Men jag får väl ta tillbaka lite av det, han har talang, konstaterade Carl-Erik.

Ytterligare en Lindblom hade gjort tränarjobbet, nämligen pappas kusin Åke. Och det kunde faktiskt ha blivit en skrälldubbel. Lindblom junior drog nämligen till ledningen även i lärlingsloppet bakom Benita Winner, men fick sträcka vapen mot Katja Melkkos tuffing Edima och Andreas Lövdal.

– Jag trodde på två ettor, men det gick väl okej i alla fall, summerade Carl Philip sin dag på sant ”Lindblom-manér”.

Trippla dubbelvinnare
Istället blev det Lövdal som kunde vända hemåt med en dubbel då han följde upp med att sätta dit arbetsgivare Timo Nurmos-tränadee Express Love. Detta efter en resolut styrning då man kämpade ner favoriten Global Crusader från utsidan.

– Jag tror inte att det är bra för hjärtat att köra sådana här hästar, man håller andan hela loppet, konstaterade Lövdal om hästen som hade galopperat i närmare hälften av karriärens starter.

Dubblar blev det även för Nurmos och Magnus A Djuse sedan Amalencius B.B. avrundat omgången med att snuva ledande L.L.Royal via ett sylvasst upplopp. Djuses första seger kom i inledningen där Hannibal Face mosade konkurrenterna från dödens till glädje för tränaren Oscar Berglund.

– Jäkligt kul. Jag har haft så bra känsla efter förra starten att jag inte kunde förstå hur de skulle rå på honom, och idag gjorde de det inte heller. Det finns kapacitet och förutsättningar för högsta klassen. Sedan vill jag säga att jag inte har gjort något. Det är få förunnat att få hästar i den författning som han kom i. Vi får tacka och ta emot.

”Stark som en oxe”
Dödenskross på tiden 1.12,8/2 140 meter autostart var melodin även för Björn Röcklinger-tränade Neon Bank.

– Det är en fruktansvärt bra häst och det känns som att det finns mycket utveckling i honom. Han är stark som en oxe, förklarade körande Petter Lundberg sedan han hållit farten uppe.

Dagens jättefavorit Grisle Odin G.L. försvann redan i startögonblicket.

– Han vred sig åt vänster och var lite rädd när jag skulle volta med honom, att han skulle slå i hjulet, därför hade jag lite stöd med stången så att han skulle bli rakare. När jag vände upp honom så tog jag bort stången, men då helt plötsligt så bara bytte han sida, började dra vänster och hoppade. Hade jag vetat om att han skulle bete sig så så hade jag kanske kunna haft båda stängerna på honom i volten. Det är alltid en avvägning. Nu vet vi till nästa gång, föklarade gästkörande Björn Goop.

Det öppnade vägen för Svante Båths Gorm att dominera från ledningen för Ulf Ohlsson. Sju rätt på V75 betalade 170 081 kronor.

Se även dagens V75 resultat lördag 29 oktober 2022

Robin Johansson, Kanal 75