Favoriten Easy Cash galopperade med grepp på upploppet. Det öppnade för 23-oddsaren A Good Point i tisdagens avslutande avdelning på V64. Den skrällen till trots blev det fyrarättsjackpot på Axevalla.

Vintermeetinget är över för länge sedan och de svenska gästerna i den franska huvudstaden har tunnats ut. Men Tomas Malmqvists franska filial håller stilen. I helgen fick Calle Crown visa hur han står sig i Skandinavien med en heroisk prestation som tvåa i Copenhagen Cup.

På tisdagen kom ännu ett formbesked från stallet när Estelle Nordique och Iron Jet båda drog musten ur sina konkurrenter. Mest imponerade den förra som eldade på i 1.09-fart första kilometern och kom i mål på strålande 1.10,9/2 175 meter under sadel för Adrien Lamy.

Iron Jet fick anföra i betydligt lugnare tempo för David Thomain och gick undan enkelt i ett fyraåringslopp. Totalt blev det drygt 400 000 kronor inkört till Malmqvist som därmed passerade elva miljoner under året och toppar den allsvenska tränarligan i stor stil.

Se även dagens V64 resultat tisdag 17 maj 2022

Robin Johansson, Kanal 75