Sjätte segern i åttonde starten. Last Dying Breath återupptog segerstaplandet på torsdagskvällen.

– Vilken fin häst, gud vad roligt, utbrast Hanna Olofsson efter en skolbokskörning bakom sin treåringstalang

Sjuk efter senaste starten, lugnt tränad och i behov av en snäll resa. Det var rapporten inför Last Dying Breaths åttonde start i karriären. Det spelade ingen roll. Hanna Olofsson levde upp till sitt ord när hon släppte ledningen till favoriten Infinite Mass. Men när det blev fritt spelrum över Skellefteåtravets open stretch blixtrade Last Dying Breath förbi i pigg stil till ännu en seger.

– Det känns att han älskar att tävla. Han blev lite sur när jag släppte ledningen, men jag ville köra snällt idag. Sedan vann han väldigt enkelt, sade Olofsson som nu siktar mot Breeders’ Crown-kvalen på Solänget 20 september.

”Visade hur stark hon är”
Det gör även Ove A Lindqvist med sin och Ann-Catin Frisks fyraåring Olly Håleryd. Sparsamt matchad hade hon aldrig varit sämre än tvåa på fyra starter och infriade sitt favoritskap i överlägsen stil utvändigt om ledaren.

– Idag är jag jättenöjd. Hon har haft problem med brunst hela veckan. Vi har kämpat, men de två sista dagarna började hon äta och dricka. Jag hade meddelat ägarna att jag inte var säker på seger idag, men nu visade hon hur stark hon är, berättade Lindqvist efter segern på 1.14,7/2 140 meter autostart.

Representant för ägarna är forne ishockeyprofilen Jimmie Ericsson.

– Jag började kolla på trav och lira lite på lördagarna under pandemin. Det här är min första häst, men inte den sista. Vi är ett härligt kompisgäng som äger där de flesta var här idag. Jag hade förväntningar på förhand även om Ove ville ta bort dem, förklarade Ericsson som bland mycket annat har VM-guld och dubbla SM-guld på meritlistan.

Kvällens enda överraskning signerades Nathalie Edlund som prickade starten perfekt ovanpå sambon Jimmy Dillners Assault – som drog ifrån sina konkurrenter i samma stil som då han dominerade montéloppen i landet för några år sedan. V64 betalade 8 237 kronor för sex rätt.

Se även dagens V64 resultat måndag 5 september 2022

Robin Johansson, Kanal 75