Det blev en dramatisk upplösning av Helen Ann Johanssons Invitation. Första i mål var Conte Prad, men Sofia Adolfsson tog sig ut lite bryskt och diskades. Segern gick istället till Linda Sedström och Weather Chart som var tapper i ledningen.

På måndagskvällen avgjordes den åttonde upplagan av Helén Ann Johanssons Invitation på Mantorptravet. Tolv kvinnliga kuskar hade bjudits in av huvudpersonen själv och vann loppet gjorde Linda Sedström bakom Markus B Svedbergs Weather Chart, men det var inte utan dramatik. Weather Chart tog sig till ledningen efter 500 meter, men fick aldrig ligga ifred och tempot var högt uppskruvat.

Conte Prad hamnade illa till från start och fick trava första varvet i tredjespår innan han kom ner i andraspår. I sista sväng valde Sofia Adolfsson att sitta kvar i andraspår. In på upploppet tröttnade Gloster Gladiator i tredjespår och Conte Prad tog sig ut och hann sätta huvudet först på mållinjen. Nu tyckte måldomarnämnden att Sofia Adolfsson tagit sig ut snävt och valde att diska ekipaget och Weather Chart ropades ut som vinnare.

– Han var stark och gjorde ett jättefint lopp. Först kostade att ta sig till ledningen och sedan kom dom redan 1200 kvar och då var det full fart igen. Det kändes som att Sofia var förbi mig. Jag förstod när jag vände upp att det hade hänt något, sa Linda Sedström.

Vass comeback
Lucifer Lane gjorde comeback efter ett litet uppehåll och visade ingen som helst ringrost när han vann Sprinterkrevaden. Johan A Nilsson svarade ut favoriten Heavy Sound från start och tog över ledningen efter 400 meter. Sedan fick Lucifer Lane dra ner på farten och stack undan till en lätt seger utan att se speciellt trött ut.

– Det här var häftigt. Mycket var vunnet när vi fick ledningen och kunde svara ut den värsta motståndaren. Att vara med på sommaren och tävla är det man vill och han hade pigga ben över mål. Jag fick dom svar jag ville ha, sa Johan A Nilsson.

Favoriterna radade upp sig inledningsvis och värdet var bara efter 151 kronor efter fyra avdelningen. Varken Lucifer Lane eller Weather Chart var några större svårigheter för spelarna och sex rätt betalar 834 kronor, fem rätt 22 kronor och ingen utdelning på fyra rätt och det betyder att det blir ännu en jackpot på tisdagen då V64 avgörs på Axevalla. Se även dagens V64 resultat måndag 16 maj 2022.

Joakim Brundin, Kanal 75