Mest streckad i omgången. Final Whistle infriade. Mattias Djuses valack imponerade på V86 när han tackade för sällskapet i sista sväng. Fjärde etappen av V86 Super Days hölls under måndagen. Gävle och Halmstad delade på uppgiften. Final Whistle var omgångens mest streckade på V86, med 61 procent av insatsfördelningen.

Helt rätt tänkt av spelarkåren. Mattias Djuses femåring som matchats på V75 senaste tiden hade en fin uppgift på pappret och infriade favoritförväntningarna. Djuse hittade ned i andra utvändigt i ett race som avverkades i högt tempo, klev fram först utvändigt inför den sista kurvan och avgjorde kort senare. Final Whistle stack ifrån den sista biten på ett övertygande sätt.

– Han är jättesnäll på alla sätt och vis, kanske lite väl flegmatisk i loppen, men när man begär det där lilla extra så brukar han sträcka på sig. I kväll vann han väldigt bekvämt, med tussar och allt kvar, på ett bra sätt, sa Mattias Djuse i vinnarcirkeln.

King Only the One – kung från dödens
En annan av aftonens mest imponerande segrare var King Only the One. Dwight Pieters körde hästen som tränas av Åbys Maria Törnqvist och ekipaget fick finna sig i att göra hela loppet utvändigt om ledande favoriten Icebreaker Sisu. Men det var den sistnämnde som skulle få det hetast om öronen; King Only the One lade ihärdig press över sista bortre långsidan och fick till slut kommandot för att vinna enkelt.

– Hästen kändes riktigt fin, vi tryckte på och fick nästan övertaget inför sista svängen, det kändes fint hela vägen. Det var en riktigt bra prestation. Det är inte lätt att säga exakt hur bra han är men hästen är fortsatt under utveckling och det finns några växlar kvar i alla fall, sa Dwight Pieters.

Fantomspurten rensade i kuponghögen
M.T Ravishings sista 200 meter var glödande. Oskar Kylin Blom såg till att de flesta kuponger på V86 förpassades redan i inledningen efter att ha satt dit tvåprocentaren. Här befann sig favoriten First Tartar i ledningen och såg ut att gå mot en säker viktoria, men kunde inte stå emot den raketspurtande M.T Ravishing längst ut i banan.

Brageson var en av kvällens mest streckade – och vann odramatiskt. Öystein Tjomsland hade skickat en häst till Gävle och Brageson, körd av Ulf Ohlsson, gjorde processen kort. Trots spåret längst ut bakom startbilsvingen satt valacken direkt i ledningen och svårare än så behövde det inte vara. Segern togs säkert.

En klassisk spets och slut-seger svarade One More Time för. Den fyraårige Raja Mirchi-sonen från Tomas Petterssons stall smattrade snabbt till spets och var efter det omöjlig att rucka på. Segern senast följdes upp, med en till.

Ultion Face plockade ned storfavoriten
Ultion Face var tillbaka som vinnare efter att ha skrällt till i snabbloppet i Halmstad. Hårt betrodde Emoji fick ta emot press från utvändige Sweetman, vilket passade Adrian Kolgjini fint där han satt placerad i andra utvändigt. Ultion Face kom i full anstormning över upploppet för att på ett säkert sätt plocka ned ledaren.

Inspiration fick betalt för den fina formen. Insatsen i Halmstad var vass. Joakim Lövgren, som även tränar fyraåringen, var resolut när han klämde sig till ledningen efter 700 meter körda. Uppvaktningen över upploppet var ordentlig, Yuvaraj hittade fritt från ryggen och ute i banan spurtade Rossi Garline, men Inspiration vägrade släppa greppet ur sin ägo. Väldigt lätt blev det till slut för Primadonna Tile i försöket till Diamantstoet.

Johan Untersteiner fick rygg på ledande, enligt toton, tuffaste konkurrenten Italy Mearas och kunde ge sin häst en alldeles perfekt resa. Fritt spelrum uppenbarade sig mitt i sista kurvan och då avslutade stoet som antänd dynamit, segern togs slutligen med flera längder. Hästen har nu vunnit hälften av sina fjorton starter hittills i karriären.

Åtta rätt på V86 gav 53 950 kronor. Sju rätt 274 kronor och fem rätt 17 kronor. Se även dagens V86 resultat måndag 3 oktober 2022

Daniel U. Olsson, Kanal 75