Nicklas Westerholm blir av med sin tränarlicens. Rommetränaren får köra i kväll på Bollnästravet men från och med i morgon onsdag är A-licensen indragen av Svensk Travsport.

Nicklas Westerholm har ekonomiska problem och i Svensk Travsport licenskommittés beslut om indragning av tränarlicensen står det att Nicklas Westerholm Trav AB har skulder på 126 472 kronor som förfallit till betalning.

– Tyvärr har vi landat i att han inte lyckats reda ut dom skulder han har haft till Svensk Travsport och han har dessutom nu ingen F-skattsedel. Och det innebär enligt vårt reglemente, det är glasklart, att då kan man inte ha licens, säger Svensk Travsports sportchef Robert Karlsson i ATG Live.

Nicklas Westerholm har 35 hästar på sin träningslista. Stallets hästar har i år travat in nästan 2,5 miljoner kronor. De senaste fem åren har stallets hästar travat in drygt 19,6 miljoner kronor och segerprocenten har legat mellan 15 och 19. Svensk Travsport licenskommittés beslut kan överklagas till Svensk Travsports överdomstol.

Nicklas Westerholm vill inte uttala sig.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75