Travtränaren Håkan K Persson är skadad efter en träningsolycka där han blev påkörd och sedan sparkad av en häst. Vänster ben fick ta värsta smällen.

– Det kunde gått betydligt värre, hälsar Halmstadtränaren som blixtopererades i fredags och nu väntar på ännu en operation.

Det är nästan precis fyra år sedan Håkan K Persson råkade ut för en olycka i samband med att han skulle ta in en häst från hagen. Den gången var det höger ben som fick ta smällen med flera frakturer som följd.

På fredagen var oturen framme igen och i samband med ett träningsjobb blev hästen bakom rädd, kusken ramlade ut och hästen skenade rakt in i ekipaget framför. Hästarna gick omkull och mitt i röran blev Håkan K Persson illa sparkad.

– Min sambo som körde bredvid sa att jag såg ut som en liten boll. Det enda jag fokuserade på var att försöka skydda mig och krypa undan. Så här i efterhand hade jag ändå tur för det kunde gått betydligt värre. Precis som förra gången hade jag änglavakt, säger Håkan som befinner sig på sjukhuset i Halmstad.

– Denna gång var det vänster ben som fick ta smällarna. Jag vet faktiskt inte hur illa det är men det är flera frakturer och något fel på baksidan av knäskålen. Jag blev opererad direkt i fredags men de ska göra fler operationer och vi måste vänta tills svullnaden lagt sig. Till dess kommer jag att vara kvar här på sjukhuset. Men som sagt jag hade tur, de har även röntgat ryggen och inga problem där. Hästarna klarade sig helskinnade, säger Håkan K Persson.

”Positiv trend i stallet”
En olycka kan aldrig komma lämpligt, men Håkan K Perssons är ändå nöjd att stallet fungerar så bra för dagens som det gör.

– Jag tycker att vi har en positiv trend i stallet och har haft länge, det var samma förra gången jag skadades. Då vann vi bland annat Orebro Intn’l med Just Wait and See. Jag har bra personal och även min bror Stefan som hjälper till.

En av stallets formstarka hästar är Four Guys Dream som varit tvåa, etta och tvåa på V75 på slutet och han är anmäld även till V75 på Färjestad nästa helg.

– Han känns fortsatt fin efter förra loppet, han är pigg i jobben och nu hoppas vi på ett bra startspår. Han är även klar för V75-finalerna senare så jag har en del att se fram emot även härifrån sjukhuset.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75