Daniel Olsson är ett populärt ansikte i trav-tv. Men vid månadsskiftet börjar han sitt nya jobb hos Menhammar Stuteri.

– Det här känns som ett once in a lifetime-erbjudande.

Kusk, tränare och uppfödare men på senare år har Daniel Olsson nog blivit mest känd som populär tv-profil i Kanal 75:s sändningar. Det med trav från Frankrike som specialitet. Fast från och med den 1 februari väntar nya uppgifter. Daniel Olsson blir ny försäljningschef för Menhammar Stuteri. Ett arbete som han beskriver som ett drömjobb.

– Jag har haft ett samarbete med Menhammar OnlineSales och det var väl i samband med det som den här diskussionen växte fram och möjligheten dök upp. Menhammar har ju utökat sin verksamhet i ganska så stor omfattning de senaste åren.

Var det ett svårt beslut att lämna trav-tv?

– Jag har verkligen stormtrivts på Kanal 75 så det var inget lätt beslut att ta, men samtidigt känns det här som ett once in a lifetime-erbjudande där jag får jobba med det som är mitt allra största intresse. Det ska bli oerhört kul och det känns helt rätt att testa det här nu, jag tror det kommer bli väldigt bra.

Berätta mer om din nya roll hos Menhammar.

– Menhammar ju haft ett 80-tal ettåringar ungefär varje år nu, som ska ut till försäljning och så har man ju samtidigt också en stor hingstpark. Fyra av hingstarna var fullbokade förra året och i år tillkommer ju Calgary Games också som redan är det. Dessutom har Menhammar en mindre uppfödning borta i USA och naturligtvis ska vi fortsätta att vidareutveckla Menhammar OnlineSales som varit en succé redan från starten, säger Daniel och fyller i:

– Menhammar har ett gott renommé över hela världen och är ju en av de största uppfödarna i Europa. Den satsning som de har stått för och fortsatt står för betyder oerhört mycket för travsporten. Det känns stimulerande att bli en del av det.

Alla fans av fransk travsport kan dock sitta lugna i båten ytterligare några veckor. Daniel Olsson lär synas frekvent i rutan under januari och avslutar hos Kanal 75 med vintermeetingets höjdpunkt.

– Prix d’Amérique-söndagen blir det avslutande passet. Men det blir nog en hel del Frankrike-sändningar fram till dess de här sista veckorna i januari, så det är full fart.

Daniel U. Olsson, Kanal 75