Lördag 12 februari är det dags för Hästgalan som kommer dominera tv-programmet V75 Direkt.

Den ursprungliga planen var att hålla hela galan på Åbytravet och inför publik, men den blir nu endast digital. Anledningen är den ökande smittspridningen i samhället.

– Det är ett tråkigt, men, sett till läget, ganska självklart beslut. Vi får sikta på en gala med publik på Åbytravet 2023, säger Maria Croon, vd på Svensk Travsport.

Hästgalan blir, som 2021, en digital och tv-sänd gala från ordinarie V75 Direkt-studion och i år en studio på Åbytravet.

– Fjolårets stora stjärnor kommer att hyllas och uppmärksammas på bästa sätt, även om vi sett fram emot att få samla ihop alla och bjuda på en fantastisk dag och festkväll, säger Katarina Widman, Chief Commercial Officer på ATG®.

V75 Direkt med Hästgalan startar redan klockan 14.00, i TV12, den här speciella dagen och pågår sedan fram till 19.00, där den sista timmen sänds i TV4. På travbanan avgörs V75 Champions, där 2021 års framgångsrikaste på V75 gör upp i en kuskmatch. Som det ser ut nu kommer Åbytravet att vara öppet för publik 12 februari.

– Det börjar bli tjatigt, men vi får ta det dag för dag. Just nu kan vi, med vissa restriktioner, välkomna publik både ute och inne och vi hoppas att det också gäller den 12 februari, säger Åbys vd, Jon W Pedersen.

Besök Åbytravets hemsida för uppdaterad information om vad som gäller inför ditt besök.

Hästgalan presenteras av ATG och arrangeras av Svensk Travsport och Svenska Hästsportjournalisters Klubb, SHK. På galan prisas årets främsta inom en mängd olika kategorier, bland annat Årets Häst.

Vem som ska utses till Årets Häst 2021 sker som vanligt genom en omröstning där alla kan vara med och lägga sin röst (SHK står för 50 procent av rösterna och svenska folket för 50 procent). De fyra kandidaterna till den prestigeladdade titeln presenteras av SHK nu på lördag, 15 januari. De nominerade i övriga nio kategorier som Årets Kusk, Årets Tränare och Årets Kallblod, för att nämna några, presenteras nu på fredag och söndag.

ATG