Brambling är en vinnare igen. Daniel Redéns femåring tog årets första seger på måndagskvällen.

– Han vann på ett vettigt sätt, detta var ett steg i rätt riktning, sa kusken Örjan Kihlström.

V64 avgjordes på Färjestad och Daniel Reden hade hittat ett lämpligt lopp till Brambling som tappade formen efter en stark inledning på säsongen. Han inledde året med två starka prestationer utan att vinna, men sedan fungerade inte Brambling i Finlandia-Ajo och har haft svårt att hitta den rätta formen. På måndagskvällen visade han att han är på väg tillbaka och tog sin första seger sedan augusti i fjol.

Det kivades om ledningen första varvet samtidigt som Brambling fick ett perfekt lopp som tvåa i andraspår. Varvet före mål körde Örjan Kihlström till och fick överta ledningen. Väl där så såg Brambling väldigt pigg ut och kunde gå undan till en lätt seger med till synes en del krafter kvar.

– Det där var bra, det där var jäkligt bra, han såg gåvillig ut. Nu tar vi ett lopp i taget. Nu har vi börjat om och ska matcha honom lite snällare och bygga upp självförtroendet och se till att han travar igen och vi är på rätt väg, sa Daniel Redén

Brambling var stor favorit och hela kvällen blev en stor favoritparad och utdelningen på sex rätt stannade vid blygsamma 41 kronor. Det blev ingen utdelning på varken fem eller fyra rätt vilket betyder att det blir dubbeljackpot på torsdag då V64 avgörs på Åby.

Joakim Brundin, Kanal 75